Νέα νίκη για την Πάφος F.C., αφού πέρασε εντυπωσιακά από το Δασάκι και παραμένει στα ψηλά

 

Η Πάφος F.C. κέρδισε τον Εθνικό Αχνας στο «Δασάκι με 1-4 και συνέχισε την ανοδική πορεία της. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Ηλία, αλλά ο Βαλακάρι ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο και παρέδωσε τη σκυτάλη στον Ζάιρο, ο οποίος με δυο γκολ υπέγραψε την έβδομη νίκη της ομάδας του. Στις καθυστερήσεις ο Νταβό έβαλε «το κερασάκι στην τούρτα». Η Πάφος έχει 23 βαθμούς, όσους και ο Αρης (αγωνίζεται την Κυριακή με την Καρμιώτισσα) και βρίσκεται στο -3 από την κορυφή και το ΑΠΟΕΛ. Ο Εθνικός από την άλλη έμεινε στους 12 βαθμούς και τη 10η θέση.

Με δυο καλές φάσεις ξεκίνησε το παιχνίδι η Πάφος, αρχικά με τον Βαλακάρι και ακολούθως με τον Μάριο Δημητρίου. Η δεύτερη σημειώθηκε στο 6ο λεπτό, όταν ο Κύπριος ακραίος αμυντικός έκανε τη σέντρα σουτ, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Παναγή και να απομακρύνεται.

Λίγα λεπτά μετά ο Εθνικός κέρδισε φάουλ για σέντρα, η οποία εκτελέστηκε στην καρδιά της άμυνας της Πάφου, ο Ζάιρο έκανε φάουλ στον Καμπρέρα, κάτι που δεν είδε ο Θεουλή, αλλά μετά από εντολή του VAR πήγε να αξιολογήσει τη φάση και εν τέλει έδωσε πέναλτι. Στο 11’ ο Μάριος Ηλία εκτέλεσε εύστοχα και άνοιξε το σκορ.

Η Πάφος χρειάστηκε κάποια λεπτά μέχρι να συνέλθει και τα πρώτα μηνύματα στάλθηκαν από τους Ζάιρο και Βαλακάρι στο 18’ και 19’ αντίστοιχα, με τον Παναγή να βρίσκεται σε σωστή θέση και να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρα αγώνα ο Περατικός υπέπεσε σε φάουλ στον Πέπε εντός περιοχής, με τον κ. Θεουλή να σφυρίζει αμέσως την παράβαση. Ο Βαλακάρι ανέλαβε την εκτέλεση και με ψυχραιμία έγραψε το 1-1 στο 31’.

Η φιλοξενούμενη ομάδα με τη ψυχολογία υπέρ της, απέκτησε εξ ολοκλήρου τον έλεγχο για το επόμενο δεκάλεπτο και απείλησε με τους Βαλακάρι και Μπότσκαϊ, ωστόσο στο 45+4’ και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έφερε τούμπα το ματς. Ο Ζάιρο έφυγε πίσω από την αντίπαλη άμυνα και με κοντινό σουτ νίκησε τον Παναγή για το 1-2.

Φουριόζα για να… σκοτώσει το παιχνίδι μπήκε και στην επανάληψη η Πάφος. Ο Μπότσκαϊ στο 47’ μπήκε στην περιοχή και μετά από πάσα του Τάνκοβιτς, βρέθηκε απέναντι από τον Παναγή, αλλά και τα δυο κοντινά σουτ αποκρούστηκαν από τον Κύπριο τερματοφύλακα.

Οι φιλοξενούμενοι στο 55’ έχασαν ακόμα μια ευκαιρία μετά από κεφαλιά του Ρους, ωστόσο στο 63’ τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Ο Ζάιρο έφυγε απέναντι από τον Παναγή, τον πέρασε και σε κενό τέρμα έγραψε το 1-3 και ουσιαστικά καθόρισε την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Στο 69’ ο Τάνκοβιτς έπιασε το πολύ καλό σουτ, αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια.

Η Πάφος δεν έχασε σε κανένα σημείο τον έλεγχο στην επανάληψη, δεν απειλήθηκε και έψαξε το τέταρτο τέρμα. Στο 72’ καταγράφηκε απίστευτη φάση, με τον Ζάιρο να δίνει πάσα πάρε – βάλε στον Ταβάρες και ο τελευταίος να αστοχεί από εξαιρετική θέση.

Στο 79’ ήταν η σειρά του Νταβό να φτάσει κοντά στο γκολ. Ο Βραζιλιάνος έκανε ωραία κίνηση, αλλά το σουτ του πέρασε μόλις έξω, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής λίγα λεπτά μετά (83’), σούταρε, αλλά βρήκε τον Παναγή σε ετοιμότητα.

Στις καθυστερήσεις και στην τρίτη του απόπειρα ο Νταβό βρήκε δίκτυα και έβαλε «το κερασάκι στην τούρτα» στη νίκη με 4-1.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Παναγή, Σπιρόφσκι, Ιριόνδο, Περατικός (56’ Γκόμες), Λίπσκι (56’ Μπράντοβιτς), Νικολάου, Ιωάννου, Καμπρέρα (77’ Πεχλιβάνης), Ηλία Μ. (68’ Ενεμ), Ντράζιτς (46’ Ριστέβσκι), Αγγελόπουλος.

ΠΑΦΟΣ: Ιβουσιτς, Δημητρίου, Γκολντάρ, Ρους, Μποτσκάι (88’ Μιχαήλ), Πελάζιο, Ναμ, Πέπε (71’ Τβουμάσι), Βαλακάρι (71’ Νταβό), Τάνκοβιτς (71’ Ταβάρες), Ζάιρο (77’ Αμπντουσαλάμοφ).