Νίκη ηρεμίας για τη ΑΕΛ επί της Δόξας στο ”αλφαμέγα” (στιγμιότυπα)

Η ΑΕΛ ήθελε σαφώς περισσότερο την νίκη από την Δόξα και τα κατάφερε με 2-0. Είχε όμως και τα εργαλεία να το πετύχει αφού οι Ντζάλμα και Παπαφώτης κατάφεραν με σουτ να νικήσουν τον Σισκόφσκι και να χαρίσουν στην ΑΕΛ την νίκη και τους τρεις βαθμούς. Mια νίκη η οποία είναι η πρώτη μετά την αναμέτρηση με την Καρμιώτισα που έγινε στις 5 Νοεμβρίου.

ΑΕΛ και Δόξα ήθελαν την νίκη για να ξεφύγουν από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Η ΑΕΛ ξεκίνησε την αναμέτρησή με κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να καταφέρνει να φτιάξει την μεγάλη ευκαιρία. Μάλιστα η ομάδα της Κατωκοπιάς ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη τελική προσπάθεια με το σουτ του Τρούγιτς στο 6ο λεπτό. Ο Κόσκελα δεν ηταν ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας του σε αυτό το διάστημα αφού ήθελε να δει τους παίκτες του να είναι πιο επιθετικοί. Στο 34ο λεπτό η ΑΕΛ κατάφερε να πετύχει αυτό που ήθελε ο Κόσκελα. Ενα γκολ. Ο Μακρής ξεκίνησε την προσπάθεια πάσαρε στον Σέρνιτς στο σουτ προς την εστία κόντραρε και η μπάλα έφτασε στον Τζάλμα το σουτ του οποίου κατέληξε διαγώνια στο βάθος της εστίας του Σισκόφσκι. Στο διάστημα που έμενε μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΛ έφτασε κοντά σε ένα ακόμα γκολ, σε κεφαλιά του Μακρη,  αλλά το VAR είχε άλλη άποψη αφού ελέγχθηκε η φάση η απόφαση ήταν πως δεν πέρασε την γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ έδωσε χώρο στην αντίπαλη ομάδα προσπαθώντας ουσιαστικά να βρει τους χώρους να απειλήσει στην κόντρα. Σε μια τέτοιά φάση στο 64ο λεπτό ο Παπαφωτης κατάφερε να κάνει ένα σουτ πολύ αλλά ο Σισκόφσκι είχε την απάντηση στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Παπαφώτης βρήκε την ευκαιρία να κάνει άλλο ένα σουτ με την μπάλα να κοντράρει στον Φοφανά και να καταλήγει στα δίχτυα του Σισκόφκσι. Σε αυτό το σημείο η αναμέτρησή είχε κριθεί.

Μελανό σημείο για την ΑΕΛ οι δυο αναγκαστικές αλλαγές με Μεντόγεβιτς και Παπαφώτη που έφυγαν με μικροπροβλήματα από το γήπεδο. Για την ΑΕΛ ήταν μια βαθιά ανάσα η νίκη ενώ για την Δόξα πέρασε άλλη μια αγωνιστική με την προσφυγική ομάδα να έχει μόλις έναν βαθμό.

ΑΕΛ:Ολιβέιρα, Μπάστο, Ντέγοεστ, Μεντόγεβιτς (36’ Μορέιρα), Παπαφώτης (80’ Φραντζής), Τσέρνιχ (46’ Κα), Σέρνιτς (90+3’ Ανδρέου), Μαρς, Ντζάλμα, Γερολέμου, Μακρής.

ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι, Φοφανά (80’ Σκόγκλαντ), Τρούγιτς (62’ Αντβί), Ναμπί, Κλεόφιλο, Βελκόφσκι, Αλτσέους, Αντωνιάδης, Στυλιανού (46’ Μούσα), Πούριτς, Ασάντε (62’ Σαντίκ).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: