Νίκη με ανατροπή για την Ανόρθωση επί του Οθέλλου (στιγμιότυπα)

Η Ανόρθωση πήρε σπουδαία εντός έδρας νίκη με 2-1 κόντρα στον Οθέλλο και μείωσε στον ένα βαθμό από την κορυφή.

Επαιξε με 10 παίκτες για περίπου 55 λεπτά η «Κυρία», είδε τον Ουεσλάτι να βάζει μπροστά στο σκορ τον Οθέλλο όμως οι Τσίκο και Καστέλ στο δεύτερο ημίχρονο έδωσαν ένα σημαντικό τρίποντο.

Η Ανόρθωση μπήκε δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 3’ είχε την πρώτη τελική ευκαιρία με τον Γκασαμά από πλεονεκτική θέση να πλασάρει στο σώμα του αντίπαλου τερματοφύλακα. Τρία λεπτά αργότερα ο Ουαρίς δοκίμασε το πόδι του με τον Ταουντούλ να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Οθέλλος έκανε αισθητή την παρουσία του με τον Ποπέσκου όταν στο 12ο πλάσαρε τον Αρμπολέδα όμως ήταν αδύναμο. Στο 13’ ο Φερέιρα είδε την μπάλα να στρώνεται στα πόδια του και με τον αντίπαλο τερματοφύλακα εκτός θέσης, πλάσαρε άουτ.

Η φάση του αγώνα ήταν στο 29’ όταν σε μία αντεπίθεση του Οθέλλου ο Αρμπολέδα έκανε έξοδο, απέκρουσε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα και να πάει στα αποδυτήρια.

Ο Γκασαμά «πλήρωσε» την αποβολή αφού έδωσε την θέση του στον τερματοφύλακα Νεόφυτο Μιχαήλ στο 42’.

Λίγο μετά ο Ουεσλάτι εκτέλεσε απευθείας το φάουλ νικώντας τον Κύπριο κίπερ για το 0-1.

Ο Οθέλλος στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ όμως ο Ποπέσκου σημάδεψε το δοκάρι.

Με την έναρξη του ημιχρόνου ο Γκαγιέγο έριξε στον αγώνα τους Τσίκο και Χρυσοστόμου, δύο ποδοσφαιριστές με έφεση στην δημιουργία φάσεων.

Στο 56’ ο Τσίκο χρίστηκε σκόρερ όταν μετά από λάθος έξοδο του Ταουντούλ, η μπάλα έπεσε στα πόδια του Αγκολέζου που πλάσαρε εύστοχα για το 1-1.

Στο 62’ ο Αφρικανός εξτρέμ δημιούργησε το γκολ για τον Καστέλ, ο Ισπανός πλάσαρε τον Ταουντούλ για το προβάδισμα της «Κυρίας»

Από εκεί και πέρα η Ανόρθωση των δέκα ποδοσφαιριστών κατάφερε να ελέγξει τον αγώνα, οι πολλές κίτρινες κάρτες χάλασα τον ρυθμό του αγώνα και οι «μπλε» της Αμμοχώστου πήραν μία σημαντική νίκη.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Aρμπολέδα, Μαρμούκ, Κορέια, Τεχέρα, Καστέλ, Φερέιρα (Μουσοντά 88’), Τιουνέ (Χρυσοστόμου 46’), Γουαρίς (Τσίκο 46’), Γκασαμά (Μιχαήλ 44’), Αντωνίου, Κορρέα.

ΟΘΕΛΛΟΣ: Ταουντούλ, Σταμούλης, Γιάνσεν, Κυριάκου, Ράμος, Χριστοδούλου (Μπραμπίγια 80’), Σανγκαρέ, Χριστοδούλου, Ποπέσκου, Καστάνας, Γκαρσία, Ουεσλάτι.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: