Ντέρμπι ΑΕΚ-ΑΠΟΛΛΩΝ σε λίγο στην “Αρένα” σε αγώνα τριπλής παραλλαγής

Καλησπέρα από το στάδιο ‘’ΑΕΚ Αρένα’’ όπου σε λίγο θα έχουμε το ντέρμπι ΑΕΚ – ΑΠΟΛΛΩΝ. Σε άλλες χρονιές ένα ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων ήταν πάντα ένα ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων που βρίσκονται κοντά και/ή στην κορυφή. Σήμερα αυτό ισχύει μόνο για την ομάδα της Λάρνακας αφού για την ομάδα της Λεμεσού η θέση που βρίσκεται οτιδήποτε άλλο είναι εκτός από κορυφή.

Η ομάδα του Ran Ben Shimon προέρχεται από ισοπαλία 2-2 με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ και είναι αήττητη από την ημέρα που ανέλαβε Ισραηλινός προπονητής σε 13 αγώνες (10 νίκες και 3 ισοπαλίες). Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση με 46 βαθμούς και στο -6 από την κορυφή και θέλει να προσθέσει άλλους 3 βαθμούς στο ενεργητικό της για να παραμείνει κοντά. Είναι ολοφάνερο ότι από την ημέρα που ανέλαβε ο Ισραηλινός προπονητής η ΑΕΚ έχει ανεβάσει στροφές, αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και σήμερα οι ποδοσφαιριστές της θα τα δώσουν όλα για να πάρουν την νίκη κόντρα στο Απόλλωνα.

Από την άλλη η ομάδα του Pablo Machin προέρχεται από οδυνηρή ήττα 1-2 μέσα στο ‘’αλφαμέγα’’ από την Ομόνοια, μια ήττα που εκτός ενός ποδοσφαιρικού θαύματος φέρνει του ‘’Γαλάζιους’’ εκτός 6-άδας για πρώτη φορά από την περίοδο 2012-13 που εφαρμόστηκαν τα δύο γκρουπ στο Πρωτάθλημα. Σίγουρα σε αρκετούς αγώνες η ομάδα της Λεμεσού δεν πήρε τον/τους βαθμό/ούς που δικαιούτο με βάση την απόδοση και τις ευκαιρίες, αλλά στο ποδόσφαιρο όταν δεν μετουσιώνεις σε γκολ τις ευκαιρίες ή δέχεσαι εύκολα γκολ τότε αυτό αποτελεί αδυναμία και γι’αυτό η βαθμολογική συγκομιδή την αφήνει κατά 99% εκτός 6-άδας. Αν και ο στόχος της 6-άδας είναι εφικτός μόνο μαθηματικά (με 3 νίκες ο Απόλλωνας και 3 ήττες η Ανόρθωση), εν τούτοις οι ποδοσφαιριστές των ‘’Γαλάζιων’’ θέλουν να αποδείξουν ότι η βαθμολογική τους θέση είναι πλασματική, ότι έχουν την ποιότητα, με σοβαρότητα, πάθος αλλά και πειθαρχία στο αγωνιστικό πλάνο να πάρουν το τρίποντο και να κυνηγήσουν το θαύμα.  Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα σήμερα θα βάλει τέλος και μαθηματικά στις ελπίδες του Απόλλωνα για είσοδο στην 6άδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ‘’Γαλάζιοι’’ είναι αήττητοι εκτός έδρας αφού η τελευταία φορά που έχασαν εκτός Λεμεσού ήταν στις 4 Νοεμβρίου 2023 όταν έχασαν από την Ομόνοια με 2-0.

Η ομάδα της Λεμεσού δεν θα έχει την στήριξη των οπαδών του λόγω της γνωστής απόφασης της ΚΟΠ για μη μετακίνηση οπαδών των φιλοξενούμενων ομάδων.

Σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Οι προπονητές των δύο ομάδων Ran Ben Shimon και Pablo Machin έχουν το πλάνο τους και αναμένουμε να δούμε πως θα ‘’διαβάζουν’’ την εξέλιξη του αγώνα.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: