Ντέρμπι ”Γαλάζιων” σε λίγο στη Λεμεσό με τον Απόλλωνα να φιλοξενεί την Ανόρθωση

Καλησπέρα από το νέο γήπεδο Λεμεσού «αλφαμέγα» όπου σε λίγο θα έχουμε ακόμα ένα αγώνα που αναμένεται να έχει υψηλές εντάσεις.

Ο “πληγωμένος” ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ που προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες (από Πάφος F.C. εντός, Ομόνοια εκτός και ΑΕΚ εντός) φιλοξενεί την ΑΝΟΡΘΩΣΗ που προέρχεται από μία τεράστια νίκη κόντρα στην Ομόνοια στο «Παπαδόπουλος»

Για τις δύο ομάδες είναι ένας πολύ κομβικός αγώνας για διαφορετικούς λόγους.

Οι «Γαλάζιοι» με τον Vladan Milojevic στον πάγκο της ομάδας αλλά και με Χάμπο στην 11-άδα μετά τις τιμωρίες τους, θέλουν επειγόντως να επιστρέψουν στις νίκες για να μην χάσουν επαφή με την κορυφή (αυτή την στιγμή βρίσκονται στο – 8).

Θα έλεγε κάποιος ότι η νίκη για τον ΑΠΌΛΛΩΝΑ είναι μονόδρομος όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους αλλά κυρίως ψυχολογικούς αφού ενδεχόμενη ήττα θα φέρει αναστάτωση στην ομάδα. Η τελευταία φορά που ο ΑΠΌΛΛΩΝΑΣ δέχθηκε 4 συνεχόμενες ήττες στο Πρωτάθλημα ήταν την σαιζόν 2019-20 που διακόπηκε λόγω Covid όταν δέχθηκε διαδοχικές ήττες από ΑΕΛ, Παραλίμνι, Πάφο και ΑΠΟΕΛ. Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΌΛΛΩΝΑ κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με πάθος και αποφασιστικότητα για να πάρουν μόνο το τρίποντο και να αποδείξουν ότι δεν ξέχασαν το ποδόσφαιρο που ξέρουν, που θα τους φέρει ισόβαθμους με τον σημερινό τους αντίπαλο με 21β. και στους -5β. από την κορυφή.

Την προσπάθεια των «Γαλάζιων» της Λεμεσού στηρίζουν 7500+ ένθερμοι «Φυγάδες» που έστησαν μια φανταστική ατμόσφαιρα.

Από την άλλη η ΑΝΟΡΘΩΣΗ έχει μια πολύ καλή χρονιά μέχρι στιγμής και έρχεται στη Λεμεσό γνωρίζοντας ότι το εμπόδιο του ΑΠΟΛΛΩΝΑ είναι ψηλό, όμως θέλουν να κυνηγήσουν με πάθος το τρίποντο που θα τους φέρει στο -2 από τις τρεις ομάδες της κορυφής. Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ στην περσινή επίσκεψη της στο «αλφαμέγα» κόντρα στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ έχασε με 3-0 και φέτος θέλει να αποδράσει με το τρίποντο.

Αναμένεται να είναι ένα ντέρμπι με πάθος, τεχνική και ταχύτητα και θα δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και τις κινήσεις τακτικής των δύο προπονητών  Vladan Milojevic και David Gallego.

Οι αρχικές 11αδες καθώς και οι αναπληρωματικοί στο φύλλο αγώνος: