Ντέρμπι και πάλι στη Λεμεσό αυτή τη φορά μεταξύ ΑΡΗ και ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Γαλάζια ή Πράσινη η πόλη απόψε;

Καλησπέρα από το νέο γήπεδο Λεμεσού «αλφαμέγα» όπου σε λίγο θα έχουμε το τοπικό ντέρμπι ΑΡΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ. Οι δύο ομάδες της Λεμεσού είναι αήττητες (μαζί με Ανόρθωση και Ομόνοια) στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και δεν είναι διατεθειμένες να απολέσουν τουλάχιστον το αήττητο τους, επιδιώκοντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό τρίποντο.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» προέρχεται από ισοπαλία 2-2 στο ΓΣΠ κόντρα στην Ομόνοια, οι δε «Γαλάζιοι» από μεγάλη νίκη 0-2 κόντρα στην συμπολίτισσα ΑΕΛ.

Ο σημερινός αγώνας σίγουρα δεν θα καθορίσει κάτι ιδιαίτερο για τις δύο ομάδες, αφού ακόμα είμαστε στην αρχή του Πρωταθλήματος. Η νίκη όμως θα δώσει αυξημένη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του μαραθωνίου.

Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα του ΑΡΗ είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και οι ποδοσφαιριστές του Aleksey Shpilevsky θα αγωνιστούν με πάθος για τη νίκη, τόσο για να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας όσο και για να αγωνιστούν την ερχόμενη Πέμπτη εδώ στο «αλφαμέγα» με ανεβασμένη ψυχολογία κόντρα στην Rangers για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Από την άλλη η τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ έχει αλλάξει αγωνιστική νοοτροπία με τον Vladan Milojevic στον πάγκο της ομάδας και οι ποδοσφαιριστές του κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με πάθος και αποφασιστικότητα για να πάρουν ένα σημαντικό τρίποντο, που θα τους ανεβάσει βαθμολογικά. Να μην ξεχνούμε και το επιπρόσθετο κίνητρο γοήτρου για νίκη σε άλλο ένα ντέρμπι της Λεμεσού, κόντρα στην περσινή Πρωταθλήτρια αλλά και για να σταματήσουν το αρνητικό σερί τεσσάρων ηττών σε ισάριθμους αγώνες την περσινή χρονιά. Επίσης θέλουν να γίνουν η πρώτη ομάδα που θα νικήσει τον ΑΡΗ στο «αλφαμέγα».

Την προσπάθεια των “Γαλάζιων” στηρίζουν περίπου 3500+ ένθερμοι οπαδοί τους στο Βόρειο πέταλο και την Ανατολική (την παραχώρησε η ομάδα του ΑΡΗ στους συμπολίτες οπαδους του Απόλλωνα)

Σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και τις κινήσεις τακτικής των δύο προπονητών Aleksey Shpilevsky  και Vladan Milojevic.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-αδες και τους αναπληρωματικούς: