Ντέρμπι κορυφής ΑΠΟΛΛΩΝ – ΠΑΦΟΣ F.C. στο Τσίρειο, με όλα τα αποτελέσματα ανοικτά

Καλησπέρα από το Τσίρειο Στάδιο, όπου σήμερα πέφτουν τα φώτα του ενδιαφέροντος της αγωνιστικής. Οι 2 Πρωτοπόροι της βαθμολογίας με 10β ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ και ΠΑΦΟΣ F.C. τίθενται αντιμέτωποι σε ένα αγώνα που δεν έχει φαβορί. Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά, αφού και οι 2 ομάδες έδειξαν ότι έχουν ποιότητα και βάθος στο ρόστερ. 

Σε τέτοιους αγώνες πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα αφού κυρίαρχο ρόλο παίζει το καθαρό μυαλό, το πάθος και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντος αγωνιστικού χώρου.

Οι Γαλάζιοι του David Catala  μετά και την 15-νθήμερη διακοπή είναι προετοιμασμένοι με σοβαρότητα και πειθαρχία στο αγωνιστικό πλάνο να πάρουν το τρίποντο που θα τους διατηρήσει μόνους στην κορυφή.  Ο Ισπανός δεν υπολογίζει στους τραυματίες Νικολά Ντιγκινί, Μπακαλί Νταμπό, Χαϊτάμ Αλεσάμι, Ερβίν Ογκέντα και Ανδρέα Παναγιώτου. Επίσης μεγάλη απουσία της τελευταίας στιγμής ο τερματοφύλακας Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς λόγω ίωσης.ω

Από την άλλη η ομάδα του Henning Berg η οποία έδειξε ότι φέτος είναι πολύ πιό ώριμη αγωνιστικά από πέρσι και έχει θέσει ψηλούς στόχους, έρχεται στο Τσίρειο γνωρίζοντας ότι όταν αντιμετωπίζεις τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ χρειάζεται πειθαρχία, πάθος και προσοχή καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα για να φύγεις με το τρίποντο από το κατάμεστο με οπαδούς των ‘’Γαλάζιων’’ Τσίρειο στάδιο. Άπαντες στο στρατόπεδο της ΠΑΦΟΣ F.C.είναι όμως αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα στον αγωνιστικό χώρο για να το πετύχουν και να μείνουν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας.  Να μην ξεχνάμε ότι στην περσινή χρονιά στα Play off η ομάδα της Πάφου κέρδισε τους Λεμεσιανούς κόντρα σε όλα τα δεδομένα.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο Henning Berg ως προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν κέρδισε τον David Catala ως αντίπαλο (έχασε στην AEK Arena και εξήλθε ισόπαλος στο ΓΣΠ), όμως κέρδισε τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ 3 φορές και εξήλθε μία φορά ισόπαλος στο ΓΣΠ. Στο Τσίρειο έχασε 3 αγώνες και εξήλθε μία φορά ισόπαλος.  Στατιστικά φαίνεται ότι δεν κερδίζει τον Catala και δεν κερδίζει ποτέ στο Τσίρειο με αντίπαλο τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

Φυσικά όλα αυτά είναι στατιστικά που έχουν απλά μόνο σημασία αναφοράς, αφού σήμερα είναι ένας άλλος αγώνας και αναμένουμε να δούμε ένα συναρπαστικό παιγνίδι, με πάθος και πολλές προσωπικές ‘’μάχες’’ από τους ποδοσφαιριστές των δύο μονομάχων εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και εκτός με τις κινήσεις τακτικής των Catala και Berg.

Τον δικό τους ρόλο θα παίξουν φυσικά και οι κερκίδες των 2 ομάδων. Την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ενισχύουν με τα συνθήματα τους οι πέντε περίπου χιλιάδες (sold out) ένθερμοι οπαδοί τους με πυρήνα τους οργανωμένους Φυγάδες της Θύρας 1. Από την άλλη στο πλευρό της ΠΑΦΟΣ F.C. θα βρίσκονται 800 περιπου οπαδοί τους. Φυσικά η αριθμητική παρουσία αλλά και ο παλμός είναι σαφέστερα υπέρτερη υπέρ των ‘’Γαλάζιων’’.

Το φύλλο αγώνα με τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: