Ντέρμπι κυπέλλου ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΚ με τους ‘’γαλανόλευκους’’ να παίζουν σε ένα αγώνα την χρονιά

Καλησπέρα από το νέο γήπεδο Λεμεσού ‘’αλφαμέγα’’ (ανήμερα της επετείου της κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του στις 29 Φεβρουαρίου 2020) όπου σε λίγο θα έχουμε ένα μεγάλο ντέρμπι για την προημιτελική φάση του κυπέλλου μεταξύ ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΚ, σε μονό αγώνα νοκ άουτ. Είναι ένας αγώνας που αναμένεται να έχει πάθος και υψηλές εντάσεις εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου για τη νίκη πρόκριση.

Από πλευράς Απόλλωνα ο σημερινός αγώνας είναι και πάλι αγώνας της χρονιάς όπως ήταν και στις 21 Φεβρουαρίου κόντρα στην ΑΕΛ και όπως θα είναι και ο επόμενος στο θεσμό του κυπέλλου αν προκριθεί αφού θα έλεγε κάποιος ότι παίζουν τη χρονιά για διάκριση μόνο μέσω του κυπέλλου. Οι ‘’Γαλανόλευκοι’’ δεν είχαν καλή παρουσία στο Πρωτάθλημα, βρίσκονται εκτός 6-άδας και όλο το βάρος για διάκριση πάει στο θεσμό του κυπέλλου. Σήμερα θα έλεγε κανείς ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο στο μυαλό το ποδοσφαιριστών του Pablo Machin παρά μόνο η νίκη πρόκριση, αφού τυχών αποκλεισμός θα βυθίσει την ομάδα σε μαύρες σκέψεις.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι 8500 (sold out) οπαδοί του Απόλλωνα είναι εκπληκτική από νωρίς. Σήμερα ο κόσμος των ‘’Γαλανόλευκων΄΄ θα είναι σίγουρα ο 12ος τους παίκτης για να σπρώξει τους ποδοσφαιριστές της αγαπημένης τους ομάδας στην πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου, στο δρόμο για κατάκτηση του, κάτι που το θέλουν άπαντες διακαώς.

Από την άλλη η ομάδα της ΑΕΚ που βρίσκεται στην 3η θέση του Πρωταθλήματος με 55 βαθμούς και στόχο την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή, θέλει φυσικά τη διάκριση και στο κύπελλο και είναι σίγουρο ότι οι ποδοσφαιριστές του Ran Ben Shimon θα καταθέσουν ψυχή για να πάρουν την πρόκριση μέσα στην καυτή έδρα του Απόλλωνα και χωρίς την παρουσία δικών της οπαδών μετά την γνωστή απόφαση της ΚΟΠ για μη μετακίνηση οπαδών των φιλοξενούμενων ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι τέλος της χρονιάς.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τον σημερινό αγώνα είναι ότι από την ημέρα που ανέλαβε ο Ισραηλινός προπονητής την ομάδα της ΑΕΚ στις 11/11/2023, οι ‘’Κιτρινοπράσινοι’’ έχουν 13 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόνο 1 ήττα στην ‘’Αρένα’’ από τον Απόλλωνα πριν από 19 ημέρες με σκορ 1-2. Να σημειώσουμε επίσης ότι το ντεμπούτο του Ran Ben Shimon στον πάγκο της ΑΕΚ, έγινε στο ‘’αλφαμέγα’’ με αντίπαλο τον Απόλλωνα όπου σημείωσε μεγάλη νίκη με 0-1.  Επιπρόσθετα να αναφέρουμε ότι ο Απόλλωνας τη φετινή χρονιά έχει πετύχει μόνο 6 νίκες στο ‘’αλφαμέγα’’ η 1 εξ αυτών στον θεσμό του κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΛ. Φυσικά όλα αυτά είναι στατιστικά που έχουν μόνο ιστορική σημασία αφού καθρέφτης του κάθε αγώνα είναι το γήπεδο.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε ένα ντέρμπι με πάθος και ένταση, επιπρόσθετα δε σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και τις κινήσεις τακτικής των δύο προπονητών Pablo Machin και Ran Ben Shimon.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-αδες και τους αναπληρωματικούς: