Ξεκινησε ορεξάτη, πήγε στην πηγή αλλά τελικά δεν ξεδίψασε η Ανόρθωση, αφου στο τελος ”εσπασε” την κανάτα.

Η Ανόρθωση αν και προηγήθηκε νωρίς στον αγώνα με 2-0, θέτοντας τις βασεις για το τρίποντο αλλά και το Μισό Εκατομύριο € στο ταμείο, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη.

Η Ανόρθωση εξήλθε ισόπαλη 2-2 με τη Φλόρα στο ΓΣΠ για την 3η αγωνιστική του Κόνφερενς Λιγκ και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι εκτός διοργάνωσης, αφού το -5 από τις πρωτοπόρες Παρτίζαν και Γάνδη, δύσκολα καλύπτεται.

Η ομάδα της Αμμοχώστου προηγήθηκε 2-0 με τους Ντέλετις και Πόποβιτς, όμως, πληγώθηκε για ακόμα μια φορά από την αμυντική συμπεριφορά της. Οι Εσθονοί εκμεταλλεύτηκαν τα κενά και με τους Zenjov και Sappinen, διαμόρφωσαν το τελικό 2-2.

Το φιλμ του αγώνα:

Πιο αποτελεσματική ήταν η Ανόρθωση στο ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Φλόρα. Η ομάδα της Αμμοχώστου στις πρώτες καλές ευκαιρίες της σκόραρε δυο φορές σε διάστημα τεσσάρων λεπτών και απέκτησε ισχυρό προβάδισμα για την πρώτη της νίκη. Στο 25’ και στο 28’ οι Ντέλετιτς και Πόποβιτς, είπαν ευχαριστώ στους Χουσμπάουερ και Κατσαράβα αντίστοιχα και με κοντινά σουτ έδωσαν προβάδισμα με 2-0 στην Ανόρθωση.

Τα δυο τέρματα ήταν η απάντηση της «Κυρίας» στο δοκάρι του Poom μετά από εκτέλεση φάουλ στο 20’. Η Ανόρθωση έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, όμως, κατάφερε σε ακόμα ένα παιχνίδι να δεχθεί τέρμα και να βάλει εκ νέου τους Εσθονούς στη διεκδίκηση του. Στο 38’ ο Zenjov τρύπωσε στην καρδιά της άμυνας και με κοντινή προβολή μείωσε σε 2-1.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν πανομοιότυπος. Οι δυο ομάδες προσπάθησαν για το τέρμα, η Ανόρθωση για να κλειδώσει τη νίκη και η Φλόρα για να ισοφαρίση. Η ομάδα της Αμμοχώστου έχασε μοναδική ευκαιρία για να το πετύχει, όταν στο 57′ ο Igonen νίκησε τον Κατσαράβα στο τετ α τετ και κράτησε στο παιχνίδι την ομάδα του.

Ο χρόνος κυλούσε και στο 79′ οι Εσθονοί στην πρώτη τους καλή φάση ισοφάρισαν, με τον Sappinen, ο οποίος αφού πέρασε με κόντρα από τον Τζουρ, σκόραρε με δυνατό διαγώνιο σουτ.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 86′ για να φέρουν τούμπα το παιχνίδι, όμως, ευτυχώς το κοντινό σουτ του Miller, πέρασε έξω.

Η τελευταία μεγάλη φάση ήταν για την Ανόρθωση και μάλιστα διπλή. Στο πρώτο από τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων ο Igonen έκανε δυο σωτήριες επεμβάσεις, πρώτα σε σουτ του Ιωάννου και ακολούθως σε κεφαλιά του Ουάρντα και κράτησε το 2-2, αποτέλεσμα που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.