Οδυνηρή ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Πειραιώς για τον Παναθηναϊκό! Πάει Ευρώπη μονο με την κατάκτηση του Κυπέλλου

Ο Ντανιέλ Ποντένσε πήρε από το… χέρι τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε σε μια ισοπαλία-χρυσάφι (2-2) με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο που του δίνει την τρίτη θέση και το Ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσα από το πρωτάθλημα, με τους «πράσινους» να μένουν τέταρτοι.

Ο Παναθηναϊκός για να εξασφαλίσει Ευρωπαϊκό εισιτήριο θα πρέπει να κατακτήσει το Κύπελλο το Σάββατο στον τελικό που θα γίνει στο ”Πανθεσσαλικό” κόντρα στον Άρη Θεσσαλονικης.

Ο 28χρονος Πορτογάλος ήταν ο μπροστάρης για την αντεπίθεση των Πειραιωτών στο τελευταίο 20λεπτο το ματς όταν κατάφεραν αρχικά με δικό του καταπληκτικό γκολ και στη συνέχεια με ασίστ που έβγαλε στον Γιόβετιτς, να «εξαφανίσουν» το προβάδισμα που είχαν πάρει δίκαια οι «πράσινοι» από τα γκολ των Μπακασέτα με πέναλτ και Μπερνάρ.

Οι «πράσινοι» έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ μόλις στο 4’ όταν ο Χουάνκαρ έβγαλε τον Γερεμέγεφ μόνο του απέναντι από τον Τζολάκη, αλλά το σουτ που επιχείρησε, αποκρούσθηκε από τον γκολκίπερ των Πειραιωτών. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό το ματς απέναντι σ’ έναν Ολυμπιακό που έψαχνε τα… πατήματά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 11’ οι «πράσινοι» απείλησαν ξανά μ’ ένα συρτό σουτ του Μπακασέτα εκτός περιοχής που μπλόκαρε ο Τζολάκης.  O Παναθηναϊκός παρέμεινε στην επίθεση και στο 20’ είχε ένα καλό σουτ του Μαντσίνι λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, που δεν βρήκε για λίγο στόχο.

Στο 21’ ο Ολυμπιακός φάνηκε για πρώτη φορά επιθετικά με τον Φορτούνη να μπαίνει στη περιοχή του Παναθηναϊκού και να σουτάρει για να σταματήσει με προβολή την πορεία της μπάλας ο Γεντβάι.

Οι «πράσινοι» έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 26’ όταν μετά τη πάσα του Μπακασέτα, ο Γερεμέγεφ βρέθηκε ξανά σε θέση τετ α τετ με τον Τζολάκη, αλλά πλάσαρε πολύ άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα σε μια αντεπίθεση των Πειραιωτών, ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα, αλλά ο Καρβάλιο που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας δεν μπόρεσε να την στείλει από κοντά με το κεφάλι στα δίχτυα του Λοντίγκιν. Στο 39’ ο Μαντσίνι εξαπέλυσε μια «βολίδα» για να κάνει μία δύσκολη απόκρουση ο Τζολάκης πετώντας την μπάλα σε κόρνερ.

Οι ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό συνεχίστηκαν και στο 45’ μετά από σουτ του Μπακασέτα εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε πρώτα στον Ρέτσο και στη συνέχεια κατέληξε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού. Από την πλευρά τους οι Πειραιώτες είχαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημίχρονου ένα σουτ του Ποντένσε που εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Λοντίγκιν.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μαντσίνι από τον Ρίτσαρντς για να το εκτελέσει εύστοχα ο Μπακασέτας, γράφοντας το 1-0 για τους «πράσινους».

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να ιοφαρίσει στο 51’ όταν η μπάλα στρώθηκε μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού στον Ελ Κααμπί που έκανε το μονοκόματο βολέ για να περάσει η μπάλα άουτ.

Στο 55’ μετά από λάθος του Αράο, ο Ορτα έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην πειροχή του Παναθηναϊκού, αλλά πριν σουτάρει τον έκοψε ο Πέρεθ. Ο Ορτα βρέθηκε στο έδαφος, οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι, αλλά ο Πορτογάλος διαιτητής Λουίς Γκοντίνιο, έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Ο Παναθηναϊκός που ήταν πιο απειλητικός και στο δεύτερο μέρος  βρήκε και δεύτερο γκολ στο 59’ με συρτό σουτ του Μπερνάρ εκτός περιοχής που δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο Τζολάκης για το 2-0. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να μπει ξανά στο ματς στο 67’, όταν το εξαιρετικό σουτ του Ποντένσε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν.

 Ο Ποντένσε δημιούργησε κι άλλη φάση στο 70’ μ’ ένα σουτ μέσα από την περιοχή των «πράσινων» που κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν.

Τελικά ο Ποντενσε σκόραρε στο 73’ μ’ ένα απίθανο σκαφτό σουτ εκτός περιοχής που «κρέμασε» τον Λοντίγκιν για το 2-1.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει πλέον για την ισοφάριση και στο 77’ μια κεφαλιά του Ελ Κααμπί πέρασε ελάχιστα άουτ. Οι Πειραιώτες έφτασαν στην ισοφάριση στο 81’ όταν ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Γόβετιτς με κεφαλιά νίκησε τον Λοντίγκιν για το 2-2.

Στο 88’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ποντένσε γαι επικίνδυνο παίξιμο σε εναέρια μονομαχία που είχε με τον Πέρεθ. Κάπου εκεί η κατάσταση εκτραχύνθηκε εντός του αγωνιστικού χώρου καθώς οι παίκτες του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να βγάλουν εκτός τον Ποντένσε που είχε πέσει στο έδαφος με τους «ερυθρόλευκους» να αντιδρούν έντονα.

Στα τελευταία λεπτά οι «πράσινοι» προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση έχοντας παίκτη παραπάνω, αλλά δεν έκαναν κάτι το ουσιαστικό.

Με κίτρινες κάρτες χρεώθηκαν οι Μαντσίνι, Σπόραρ, Ζέλσον, Γεντβάι, Τζολάκης και Κίνι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (76’ Ζέκα), Πέρεθ, Τσέριν (65’ Βιλένα), Μπερνάρ (76’ Βέρμπιτς), Μπακασέτας, Μαντσίνι (65’ Παλάσιος), Γερεμέγεφ (76’ Σπόραρ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς (76’ Κίνι), Εσε, Ορτα (61’ Γιόβετιτς), Καρβάλιο (46’ Ιμπόρα), Ποντένσε, Φορτούνης (61’ Ζέλσον), Ελ Κααμπί (97’ Μασούρας).