Οι αντίπαλοι των ομάδων της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Η κλήρωση για τις ομάδες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στα προκριματικά Champions League, Europa League και Europa Conference League είναι η ακόλουθη:

Champions League

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στον β΄ προκριματικό γύρο του Champions League θα αντιμετωπίσει την Dnipro -1 Ουκρανίας. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 25 ή 26 Ιουλίου, στην έδρα που θα δηλώσει η ουκρανική ομάδα (πέρσι είχε αγωνιστεί στο Košická futbalová Arena  στο Κόσιτσε της Σλοβακίας κάτι που εκτός απροόπτου θα γίνει και φέτος, αφού λόγω του πολέμου, δεν διεξάγονται αγώνες επί Ουκρανικού εδάφους). Η ρεβάνς θα γίνει 1 ή 2 Αυγούστου στη Λεωφόρο.

Η ΑΕΚ θα μάθει αντίπαλο στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 24 Ιουλίου. Οι αγώνες της θα διεξαχθούν στις 8 ή 9 Αυγούστου και 15 Αυγούστου ο επαναληπτικός.

Europa League:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του ζευγαριού Servette FC (Ελβετίας)  – K.R.C. Genk (Βελγίου) που θα προκύψει από τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ακόμα δεν γνωρίζει αν θα είναι γηπεδούχος στον α΄ αγώνα ή τον επαναληπτικό. Αυτό θα το μάθει στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 24 Ιουλίου. Απλά αναφέρουμε ότι η Servette FC έχει για έδρα το Stade de Genève και η K.R.C. Genk έχει για έδρα το Cegeka Arena.

Europa Conference League:

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Beitar Jerusalem (Ισραήλ) στον β΄ προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 27 Ιουλίου στην Τούμπα και η ρεβάνς στις 3/8 στο Teddy Stadium στην Ιερουσαλήμ.

Ο ΑΡΗΣ  θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού του α΄ προκριματικού γύρου, μεταξύ της FC Ararat (Αρμένια) – KF Egnatia (Αλβανία), στον β΄ προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει εκτός έδρας είτε στάδιο Rrogozhinë  (Ρογκοζίνα – Αλβανία), είτε στο Avan Academy Stadium (Γερεβάν – Αρμενία) στις 27/7, και η ρεβάνς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 3/8.