Οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της σεζόν 2021/22 από τον ΠΑ.Σ.Π.

Οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της σεζόν 2021/22 αναδείχθηκαν και φέτος στα ποδοσφαιρικά βραβεία «PASP FOOTBALL AWARDS» που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 12 Μαΐου, στο Monte Caputo στη Λεμεσό και μεταδόθηκαν ζωντανά από την Cablenet!

Ήταν μια λαμπερή βραδιά με παρουσιαστές τους Λούη Πατσαλίδη και Άντρεα Καφά, ενώ τους παρευρισκόμενους διασκέδασε στο καλλιτεχνικό μέρος η Βαλάντω Τρύφωνος.

Την κορυφαία ενδεκάδα του Πρωταθλήματος, την οποία επέλεξαν μέσα από εκλογική διαδικασία οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, αποτελούσαν οι Aleksandar Jovanovic (Απόλλων), Facundo Zabala (ΑΠΟΕΛ), Valentin Roberge (Απόλλων), Gordon Schildenfeld (Άρης), Hovhannes Hambardzumyan (Ανόρθωση), Κωστάκης Αρτυματάς (Ανόρθωση), Kingsley Sarfo (ΑΠΟΕΛ), Amr Warda (Ανόρθωση), Jairo Da Silva (Πάφος), Giorgi Kvilitaia (ΑΠΟΕΛ) και Ivan Trickovski (ΑΕΚ).

Ο Amr Warda (Ανόρθωση) αναδείχθηκε ως ο MVP της σεζόν και βραβεύτηκε από την Unicars, αφού ήταν ο ένας από τους μόλις 3 ποδοσφαιριστές που έλαβαν άνω του 50% από στην ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών και παράλληλα ο πρώτος στον διεθνή δείκτη InStat index από τους ποδοσφαιριστές της Κορυφαίας Ενδεκάδας.

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Σοφρώνης Αυγουστή, με ποσοστό 38% ήρθε πρώτος στις ψήφους των ποδοσφαιριστών, έχοντας διπλάσια διαφορά ψήφων από τον δεύτερο κι έτσι έλαβε από την Cablenet το βραβείο του Κορυφαίου Προπονητή!

Κορυφαίος Νέος του Πρωταθλήματος μας ο Μαρίνος Τζιωνής, που συνεχίζοντας τις εκπληκτικές του εμφανίσεις από πέρσι ανταμείφτηκε στα μέσα της σεζόν με μια μεγάλη μεταγραφή. Ο Μαρίνος πρώτευσε στις ψηφοφορίες φιλάθλων, επιτροπών αλλά και παικτών!

Βραβεύθηκαν επίσης από τη Stoiximan, με τη σειρά οι Vana Alves (Άρης), Alaksandar Jovanovic (Απόλλων) και Giorgi Loria (Ανόρθωση) για τις τρεις κορυφαίες αποκρούσεις και οι Φώτης Παπουλής (Ομόνοια), Jan Lecjaks (Ομόνοια) και Nico Varela (ΠΑΕΕΚ) για τα κορυφαία γκολ, της Πρώτης Φάσης του Πρωταθλήματος, μετά από ψηφοφορία των φιλάθλων στην ιστοσελίδα του ΠΑ.Σ.Π., της ειδικής επιτροπής και των ίδιων των υποψήφιων ποδοσφαιριστών.

Τα βραβεία τιμής ένεκεν παρέλαβαν οι Χριστιάνα Σολωμού, Κωνσταντίνα Παφίτη, Αντώνης Γιωργαλλίδης και Λευτέρης Μέρτακκας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης από τον ΠΑ.Σ.Π. για την μεγάλη τους προσφορά στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και την Εθνική μας ομάδα. Τα βραβεία τους έλαβαν και οι πρώτοι σκόρερ στα πρωταθλήματα τους, Krystyna Freda (Apollon Ladies) και Δημήτρης Σπυριδάκης (Ομόνοια U19).

Τέλος μέσα από την ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών παρουσιάστηκε και η δεύτερη κορυφαία ενδεκάδα, την οποία αποτελούν οι Vana Alves (Άρης), Anderson Correia (Ανόρθωση), Nenad Tomovic (ΑΕΚ), Μάριος Αντωνιάδης (Ανόρθωση), Steeve Yago (Άρης), Israel Coll (Απόλλων), Gus Ledes (ΑΕΚ), Matija Spoljaric (Άρης), Onni Valakari (Πάφος), Mariusz Stepinksi (Άρης) και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Ανόρθωση).