Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προπονητή της ΑΕΛ Τόνι Kόσκελα: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ”

Ανυπόμονος για την πρώτη εμπειρία του εκτός Φινλανδίας δήλωσε ο Τόνι Κόσκελα. Ο νέος προπονητής της ΑΕΛ, σε συνέντευξή του στο AEL FC TV δήλωσε ενθουσιασμένος για την προοπτική των «γαλαζοκιτρίνων», αναφέρθηκε στις πρώτες του εμπειρίες στη Λεμεσό και φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον κόσμο της ΑΕΛ.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Ηταν στόχος μου εδώ και μερικά χρόνια να μετακομίσω στο εξωτερικό από το φινλανδικό πρωτάθλημα και αυτή είναι φυσικά η πρώτη μου εμπειρία εκτός Φινλανδίας και πραγματικά ανυπομονώ. Σήμερα συναντήθηκα με τους παίκτες και είχαμε την πρώτη μας προπόνηση και ναι, όλα καλά μέχρι στιγμής».

Είχατε ποτέ την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ή να μελετήσετε παιχνίδια από το κυπριακό πρωτάθλημα; «Ναι φυσικά, παρακολούθησα την ΑΕΛ να παίζει όλα τα παιχνίδια που έχει παίξει μέχρι στιγμής. Φυσικά, δεν είχα τόσο πολύ χρόνο, γιατί από την Πέμπτη αρχίσαμε να συζητάμε οπότε όχι τα πάντα από το πρωτάθλημα, αλλά να έχουμε μια ιδέα για το πώς είναι το πρωτάθλημα και ούτω καθεξής, οπότε γίνεται όλο και καλύτερη η εικόνα για το πώς είναι τα πράγματα».

Είχατε την πρώτη σας προπόνηση, ποιες είναι οι σκέψεις σας, τα σχόλιά σας για την πρώτη προπόνηση και για τους ποδοσφαιριστές; «Νομίζω ότι έχουμε μεγάλη ποιότητα στην μπάλα. Αρκετά καλή ταχύτητα, πολλούς δυναμικούς παίκτες και στη συνέχεια πρέπει απλά να δουλεύουμε κάθε μέρα σκληρά για να κάνουμε τις συνδέσεις καλύτερες και να είμαστε πιο συμπαγείς όταν επιτιθέμεθα ή αμυνόμαστε και αυτό είναι το ζητούμενο μέρα με τη μέρα».

Ποιοι είναι οι βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι σας για την ομάδα μας και πώς σκοπεύετε να τους πετύχετε; «Φυσικά, η ΑΕΛ είναι ένας μεγάλος σύλλογος και όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι θέλουν να κερδίζουν αγώνες. Οπότε αυτό είναι το πρώτο πράγμα, θέλουμε να κερδίζουμε αγώνες και μέρα με τη μέρα πρέπει να βελτιωνόμαστε έτσι ώστε να μπορούμε να παίζουμε εβδομάδα με εβδομάδα καλύτερα. Και νομίζω ότι αυτός είναι ο βραχυπρόθεσμος και ο μακροπρόθεσμος στόχος».

Γνωρίζετε τους παθιασμένους και απαιτητικούς οπαδούς της ΑΕΛ; «Ναι, έχω δει βίντεο και γνωρίζω ότι είναι μεγάλος κόσμος και παθιασμένοι οπαδοί, θα έρθουν στους αγώνες και θέλουν να δουν την ομάδα να αποδίδει. Επομένως, το γνωρίζω αυτό. Και νομίζω ότι αυτό είναι σπουδαίο. Θα ήταν τέλειο αν έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο για τον αγώνα της Κυριακής».