Οι “Neratzuri’’ αφεντικό του Μιλάνο, νίκησαν και πάλι τους ‘’Rossoneri’’ και ονειρεύονται την κατάκτηση του CL

Το 2010 πρωταγωνιστής της Inter στην κατάκτηση του Champions League ήταν ο Diego Milito. Φέτος στον τελικό την οδήγησε ένας άλλος Αργεντινός ο Lautaro Martinez. Νίκησε ξανά 1-0 την A.C. Milan και προκρίθηκε στον έκτο τελικό της ιστορίας της με συνολικό σκορ 3-0.

Ο προπονητής των ‘’Rossoneri’’ Stefano Pioli είχε για το δεύτερο ματς τον Rafael Leao και τον έριξε στην μάχη για την ανατροπή του 2-0 του πρώτου αγώνα. Δεν είχε όμως τον Ismaël Bennacer και το κέντρο, πάλι δεν έβρισκε λύσεις.

Η Inter συνέχισε στο μοτίβο του B’ ημιχρόνου του πρώτου αγώνα και  προστάτευε το 2-0 και τα κατάφερε εύκολα.

Η A.C. Milan έβγαλε δύο μεγάλες φάσεις αλλά ο Brahim Diaz δεν νίκησε τον Andre Onana στο 11′ λεπτό και ο Rafael Leao μετά από ατομική προσπάθεια σούταρε άουτ στο 38′ λεπτό.

Η Inter απείλησε μόνο με στημένη μπάλα και κεφαλιά του Edin Dzeko που απέκρουσε δύσκολα ο Mike Maignan ενώ λίγο πριν το ημίχρονο έχασε με τραυματισμό τον Henrikh Mkhitaryan και μπήκε στη θέση του ο Marcelo Brozovic στο 44′ λεπτό.

Το Β’ ημίχρονο ξεκίνησε με πιο πολύ ένταση, χωρίς όμως κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Ο Stefano Pioli μέχρι το τελευταίο 20λεπτο δεν έκανε αλλαγές. Ο Simone Inzaghi  έριξε στον αγώνα τον Romelu Lukaku ο οποίος έδωσε την ασίστ και ο Lautaro Martinez  σκόραρε το 1-0 στο 74’ λεπτό για να στείλει την inter στον τελικό.

Οι “Neratzuri’’ προκρίθηκαν πιο άνετα από ότι θα περίμεναν στον έκτο τελικό της ιστορίας τους σε Ευρωπαϊκή Διοργάνωση. Αυτός είναι ο πρώτος τελικός μετά το 2010 όταν και κατέκτησε για τρίτη και τελευταία φορά το τρόπαιο υπό τις οδηγίες του José Mourinho.

Μετά το τέλος του αγώνα οι ‘’Bauscia’’ έστησαν τρελό πάρτι στις  εξέδρες του «Giuseppe Meazza» αλλά και στην «Piazza del Duomo» και γενικά στην πόλη και απλά οι ‘’Casciavitt’’ σκυθρωποί έφυγαν ως οι 2οι της πόλης και είναι σίγουρο ότι τα πειράγματα θα διαρκέσουν αρκετό καιρό, ιδιαίτερα δε αν οι “Neratzuri’’ σηκώσουν ψηλά την ‘’κούπα’’ στον ουρανό του ‘’Atatürk Olympic Stadium’’ της Κωνσταντινούπολης (αν γίνει τελικά εκεί).