Ολυμπιακός Πειραιώς: Εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αντιδρά έντονα για τους διαιτητες του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Την οργισμένη αντίδραση του Ολυμπιακού προκάλεσαν οι επιλογές της ΚΕΔ για το παιχνίδι που θα δώσει η ομάδα τους την προσεχή Κυριακή (12:30 ώρα Νέας Υόρκης) με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκη». Οι Πειραιώτες είναι έξαλλοι κυρίως με τον ορισμό του Ιταλού, Μάρκο Πιτσινίνι στη θέση του υπεύθυνου VAR καθώς ήταν στην ίδια θέση στο περυσινό ντέρμπι της ομάδα τους με την ΑΕΚ στο Φάληρο και με τις υποδείξεις του, όπως υποστηρίζουν την καταδίκασε σε μια ήττα (3-1) που την έβγαλε οριστικά νοκ-άουτ από τη «μάχη» του πρωταθλήματος. Από την άλλη εντονότατες είναι οι ενστάσεις των «ερυθρολεύκων» και για τον διαιτητή του ντέρμπι, τον επίσης Ιταλό, Φάμπιο Μαρέσκα καθώς είναι β΄κατηγορίας και θα ήθελαν έναν ρέφερι  από την elite ή την πρώτη κατηγορία. Αναλυτικά όσα αναφέρουν από τον Ολυμπιακό για τους ορισμούς της ΚΕΔ:

«Σε μια πρωτοφανή κίνηση – πρόκληση που ναρκοθετεί το ντέρμπι, ο Μάνταλος και η συμμορία όρισαν VAR τον Ιταλό Πιτσινίνι που ήταν VAR στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ με τα διαιτητικά εγκλήματα! Επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος ένας διαιτητής VAR που δεν είναι καν διεθνής! Ο αρχιδιαιτητής Μάνταλος όρισε παρανόμως και παρατύπως για το μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας και έναν διαιτητή Β κατηγορίας, ούτε ελίτ, ούτε Α κατηγορίας και μάλιστα στα τελευταία χρόνια της καριέρας του και όχι κάποιον ταλαντούχο σε ανοδική πορεία. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά η πρόκληση για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον κόπο των αθλητών μας είναι ασύμμετρη και μη αποδεκτή.

Για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής υπεύθυνοι είναι ο Μάνταλος, ο Μπαλτάκος και ο αόρατος Υπουργός Αθλητισμού ο οποίος παρακολουθεί αδρανής τον καθημερινό εξευτελισμό των θεσμών του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Προσθέτουν δε ότι «για την πρόσληψη του άνεργου από το 2019 Φρόιντφελντ που έγινε απλά για να έχουν οι ορισμοί την υπογραφή του, παρά το ότι οι διαιτητές επελέγησαν και πάλι από τον Μάνταλο, έχουμε ήδη τοποθετηθεί. Αλλωστε η ΕΠΟ σε μια ακόμα παγκόσμια πρωτοτυπία τον ανακοίνωσε πριν από το ντέρμπι, ενώ ούτε ο ίδιος ούτε το… τροχόσπιτό του έχουν εμφανιστεί κάπου στη χώρα μας».

Στο αγωνιστικό κομμάτι για τους Πειραιώτες, ο Νίκολας Φρέιρε «ανέβασε» ακόμη περισσότερο την Πέμπτη (19/10) τον ρυθμό της εκγύμνασης του όμως δεν μπήκε ούτε αυτή τη φορά στον κανονικό πρόγραμμα της ομάδας κάτι που μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να βρεθεί στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο μεγάλο ματς με τους «πράσινους». Από κει και πέρα επέστρεψαν στο Ρέντη και οι δυο τελευταίοι διεθνείς της ομάδας, Γιόβετιτς και Ελ Κααμπί και τέθηκαν στη διάθεση του Μαρτίνεθ για το ελληνικό clasico. Ενός Μαρτίνεθ που ποντάρει πάρα πολλά για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής στον Γιώργο Μασούρα ο οποίος κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα την εφετινής σεζόν.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός δείχνει… ακούραστος έχοντας αγωνιστεί από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι τώρα σε 16 παιχνίδια (5 με τον Ολυμπιακό, 3 με την Εθνική) με απολογισμό 8 γκολ σε 1028 λεπτά συμμετοχής. Ο Μασούρας παρουσιάζεται πολύ ώριμος στο παιχνίδι του, δίνει σημαντικές βοήθειες και ανασταλτικά ενώ έχει και ρέντα στο σκοράρισμα.

Κατά τ’ άλλα ο προπονητής του Ολυμπιακού αναμένεται να… ανοίξει σταδιακά το ροτέισον και να βάλει στην… εξίσωση κι άλλους παίκτες όπως οι Σκάρπα, Σολμπάκεν, Γιόβετιτς καθώς από δω και μπρος το πρόγραμμα των «ερυθρολεύκων» γίνεται δύσκολο και απαιτητικό. Αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μέχρι την επόμενη διακοπή του Νοεμβρίου οι Πειραιώτες θα δώσουν σε 21 ημέρες 6 παιχνίδια που είναι τα εξής: Παναθηναϊκός (22/10 εντός), Γουέστ Χαμ (26/10 εντός), ΟΦΗ (29/10 εκτός), ΠΑΟΚ (5/11 εντός), Γουέστ Χαμ (9/11 εκτός), Αστέρας Τρίπολης (12/11 εκτός). Οι Πειραιώτες θα μάθουν τον αντίπαλό τους στο κύπελλο στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή (20/10) κι αν ο αντίπαλος που θα τους «πέσει» είναι ισχυρός τότε το πρόγραμμά τους να επιβαρυνθεί ακόμη πιο πολύ.