ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ σε λίγο στο ΓΣΠ, όπου οι δύο ομάδες ‘’καίγονται’’ για τη νίκη

Καλησπέρα από το κρύο ΓΣΠ, όπου σήμερα πέφτουν τα φώτα του ενδιαφέροντος της αγωνιστικής με το ντέρμπι ΟΜΟΝΟΙΑ -ΑΠΟΛΛΩΝ.

Οι Πρωταθλήτριες των δύο τελευταίων χρόνων, έχουν μια πορεία που κάθε άλλο από ομάδες πρωταθλητισμού είναι. Ο μεν ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 25β. και η δε ΟΜΟΝΟΙΑ στην 7η με 22β., τίθενται αντιμέτωπες σε ένα αγώνα εξαιρετικής σημασίας και για τους δύο σημερινούς μονομάχους που ίσως καθορίσει αρκετά για τη συνέχεια.

Σίγουρα μία αναμέτρηση ΟΜΟΝΟΙΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ ποτέ δεν έχει φαβορί με όλα τα αποτελέσματα να είναι ανοικτά αφού σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντος αγωνιστικού χώρου.

Η ομάδα του Γιανίκ Φερέρα, προέρχεται από ήττα στην ‘’Αρένα’’ κόντρα στην ΑΕΚ, και θέλει απαραιτήτως το τρίποντο για να ‘’πιάσει’’ τον σημερινό της αντίπαλο στους 25β. και να πλασαριστεί στην 6-άδα. Σε αντίθετη περίπτωση η ‘’ψαλίδα’’ θα ανοίξει στους -6β. και πλέον η δυνατότητα πλασαρίσματος στην εξάδα θα αρχίσει να απομακρύνεται.

Από την άλλη η ομάδα του Κωνσταντίνου Μακρίδη προέρχεται από δύο συνεχόμενα τρίποντα, κόντρα στην Ένωση στο Παραλίμνι και την Δόξα στη Λεμεσό, και παρόλο που δεν έφθασε σε ψηλά επίπεδα απόδοσης, εν τούτοις οι δύο συνεχόμενες νίκες δεν παύει από το να είναι ενθαρρυντικό κυρίως για λόγους ψυχολογίας.  Οι ‘’Γαλάζιοι’’ έρχονται λοιπόν στο γνώριμο γι αυτούς ΓΣΠ αποφασισμένοι να φύγουν με το διπλό και να δώσουν συνέχεια στην αντεπίθεση τους και να μην απομακρυνθούν από την κορυφή.

Τον δικό της ρόλο θα παίξει και το γεγονός ότι ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ δεν θα έχει στο πλευρό του τους οπαδούς του ένεκα της τιμωρίας για μη μετακίνηση οπαδών για μία αγωνιστική. Αντιθέτως η ΟΜΟΝΟΙΑ θα έχει στο πλευρό της 4000 περίπου οπαδούς της για να την σπρώξουν στη νίκη.

Αναμένουμε να δούμε το ‘’πρόσωπο‘’ που θα δείξουν στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων στην προσπάθεια τους για το τρίποντο αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου με τις κινήσεις τακτικής των Φερέρα και Μακρίδη.

Το φύλλο αγώνα με τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: