ΟΜΟΝΟΙΑ: Ξαφνική παραίτηση Σταύρου Παπασταυρου. Ποια η επόμενη μέρα (video)

Αναπάντεχη παραίτησή Σταύρου Παπσταύρου από την προεδρία της εταιρείας της ΟΟΜΟΝΟΙΑΣ. Η ανακοίνωση έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο OFC TV. 

Όλοι πλέον αναμένουν τις κινήσεις από πλευράς Σωματείου για την επόμενη μέρα. 

Οι πιό συμαντικές τοποθετήσεις του:

«Σήμερα θα απευθυνθώ στον κόσμο της Ομόνοιας. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για αυτή την αναστάτωση αυτούς τους τελευταίους 18 μήνες. Θέλω να ενημερώσω ότι με βαριά καρδιά παραιτουμαι από την εταιρεία της Ομόνοιας. Έγινε μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν τα καταφέραμε.

Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να εκπληρώσω το όραμα που είχα για την Ομόνοια και πιστεύω είναι το ίδιο με τον κόσμο της: να μεγαλώσει στην Κύπρο και στην Ευρώπη. Ο λόγος που πήρα αυτή τη δύσκολη απόφαση είναι, γιατί μετά από 18 μήνες συνεχών συναντήσεων συνομιλιών ατέλειωτων συμφωνιών που έγιναν και δεν έγιναν.

Για τους υπόλοιπους δεν γνωρίζω, όμως εγώ και ο Δημήτρης Γρήγορη θα φύγουμε σίγουρα

Παραμένω μέτοχος της εταιρείας και παραχωρώ τη διοίκηση στο σωματείο.

Οι άνθρωποι που ήταν στην επιτροπή διαπραγμάτευσης, για λάθους λόγους/ προσωπικοί λόγοι δεν άφησαν να προχωρήσει και σταμάτησαν αυτή τη συμφωνία

Ελπίζω τα τελευταία 5 χρόνια που ήμουν πρόεδρος στην Ομόνοια να κατάφερα να βοηθήσω και εγώ να σας φέρουμε τις επιτυχίες που θέλατε και σας αξίζουν. Τα τελευταία 5 χρόνια πιστεύω ότι η Ομόνοια ήταν η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Κύπρο, αν μετρήσεις τους τίτλους και τις ευρωπαϊκές συμμετοχές.

Θέλαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, όμως όπως ξέρετε το ποδόσφαιρο στην Κύπρο έγινε πολύ ανταγωνιστικό. Ξέρω ότι πολλοί είχαν πολλά αρνητικά σχόλια για μένα και τους συνεργάτες μου. Κάθε μέρα δουλεύαμε σκληρά χιλιάδες ώρες για τους στόχους της Ομόνοιας σαν η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Ευχαριστώ ξανά τους Ομονοιάτες στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο για την ευκαιρία που μου δώσατε να ηγηθώ αυτού του τεράστιου Σωματείου.

Πριν 18 μήνες πάνω κάτω, ζήτησα από το σωματείο να αλλάξουμε την υπάρχουσα συμφωνία. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να αλλάζω συμφωνίες που κάνω, αλλά ο λόγος που έγινε είναι ότι το σωματείο πρόσφερε σε κάποιον άλλο μια διαφορετική συμφωνία με πιο καλούς όρους απ’ ό,τι στη συμφωνία μαζί μου.

Όταν το άκουσα ένιωσα ότι από τη στιγμή που πέτυχα τόσα πράγματα στην Ομόνοια με τους συνεργάτες μου, ξόδεψα τόσα λεφτά, μείωσα το χρέος του Σωματείου, το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν είναι να μου δώσουν και μένα παρόμοιους ή καλύτερους όρους από κάποιον που δεν πρόσφερε στην Ομόνοια.

Χάθηκε κάπου η εμπιστοσύνη, εγώ τουλάχιστον τι έκανα, τι έδειξα, ξέρουμε όλοι και θα είμαι εκεί, αν θα μπορούσαμε να κάνουμε συμφωνία για τα επόμενα χρόνια. Απλώς έχω ήθελα να υπάρχει μια ασφάλεια ότι, αν εγώ ήθελα να πουλήσω τις μετοχές μου, να μπορέσω να τις πουλήσω χωρίς να έρθει το σωματείο πίσω και να κάνει το ίδιο πριν 18 μήνες δηλαδή να αλλάξουμε τις συμφωνίες.

Η υφιστάμενη συμφωνία προνοεί ακόμα 5 χρόνια και μπορούμε για ακόμα 5 και ακόμα 5. Ναι, θα παραμείνω μέτοχος στην εταιρεία. Δεν υπάρχει κάποιος αυτή τη στιγμή που θα αγοράσει την Ομόνοια. Ναι, όλοι μιλάνε, λένε μεγάλα λόγια για πολλά και διάφορα… Θα παραμείνω ως μέτοχος στην εταιρεία για τα επόμενα 5 χρόνια, μετά μπορώ να φύγω ή να μείνω.

Η εταιρεία χρωστά λεφτά, αλλά όλα τα λεφτά μου τα χρωστάει εμένα προσωπικά. Αυτό το χρέος είναι κάπου 15-16 εκατ.

Εγώ δεν θα ψάξω να βρω κάποιον για τις μετοχές μου, γιατί δεν πιστεύω να βρεθεί κάποιος. Γιατι, κακά τα ψέματα, για να αναλάβει κάποιος την Ομόνοια, πρέπει να βάζει από την τσέπη του 4-5 εκατ τον χρόνο. Ο μόνος που υπάρχει σήμερα είμαι εγώ. Ήμουν έτοιμος να συνεχίζω να βάζω λεφτά στην Ομόνοια, αλλά έπρεπε να αλλαξει η συμφωνία για να υπάρχει ασφάλεια και χτίζω κάτι που θα δημιουργήσει αξία σε βάθος χρόνου.

Στις 11 Μαΐου πήρα απόφαση ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, κατάλαβα ότι είμαστε σε ένα αδιέξοδο

Τα χρήματα που έχω βάλει στην ομάδα είναι κάπου στα 23-24 εκατ., περόπου 10 εκατ πήγαν στο σωματείο και τα υπόλοιπα στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Τον αθλητικό διευθυντή εμείς τον επιλέξαμε και ακόμα ένας από το σωματείο για να του κάνει interview και να μας πει την γνώμη του Τώρα το μαθαίνει και ο ίδιος ο αθλητικός διευθυντής για την αποχώρηση. Έχουμε ένα κλειστό ποδοσφαιριστή της διαφοράς όπως λέτε. Είναι κλειστός. Θα ανακοινωθεί από το νέο προσωπικό της εταιρείας. Ούτε ο Σωφρόνης Αυγουστή το ξέρει, ούτε ο Σίμος Ταραπουλούζης γιατί πίστευα μέχρι και σήμερα το πρωί πως θα είχαμε συμφωνία. Τώρα το μαθαίνουν…

Οι λόγοι οι παραπάνω είναι προσωπικοί, δεν ήθελαν τον Σταύρο Παπασταύρου να είναι εκει και χτίσει στο όραμα που ήθελα. δεν ήθελαν εμένα να συνεχίσω. Δεν ήταν για το καλό της Ομόνοιας, τα τελευταία χρόνια μπορέσαμε να φέρουμε κάποιες επιτυχίες, η Ομόνοια ήταν η πιο πετυχημένη χρονιά τα τελευταία 5 χρόνια.

Το όραμα για το γήπεδο ναυάγησε και αυτό εγώ δεν μπορώ να χτίσω γήπεδο στην Ομόνοια, αφού δεν είμαι ενεργός Αν είχαμε συμφωνία, σε 5 χρόνια η Ομόνοια θα είχε γήπεδο.

Έχουμε συμβόλαια για αγορά γης για το γήπεδο. Εάν θέλει το σωματείο να προχωρήσει στην αγορά, είναι έτοιμη η συμφωνία να του την παραδώσουμε. Απλά το σωματείο πρέπει να αναλάβει το συμβόλαιο.

Η απόφασή μου είναι τελεσίδικη, χάθηκε η ελπίδα, έμεινε μόνο η απογοήτευση. Εάν φέρει επενδυτή το σωματείο, δεν θα μπω εμπόδιο, εάν το σωματείο θέλει να κάνει τέτοιο. Αλλιώς τηρώ τη συμφωνία μέχρι το 2028.

Μέχρι πριν λίγες ώρες προσπαθούσαμε να βρούμε σημείο επαφής με το σωματείο. Είχαμε αυτή την συνέντευξη και δεν ήξερα τι θα έλεγα. Από το σωματείο δεν ήρθαν να μου πουν κάτι… Δεν νιώθω ότι υπάρχει η αλλαγή γνώμης, δεν την βλέπω να την αλλάξω. Είναι σίγουρα ευαίσθητος όρος, αλλά ένιωθα ότι θα μου έδειχναν παραπάνω εμπιστοσύνη. Ήξεραν ότι σήμερα θα παραιτηθώ και δεν ήρθαν να πουν θα αποσύρουμε το βέτο και θα βάλουμε άλλα 10-20 κριτήρια ισάξια. Τους το ζητήσαμε, αλλά δεν μας έστειλαν ούτε ένα κριτήριο.

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση στους 7 οπαδούς, για μένα ήταν καθαρή τρομοκρατία, για να φοβίσουν το προσωπικό της εταιρείας. Εγώ δεν ήμουν εκεί… Όποιος αναλάβει μετά, ας τους αφήσει. θα είναι απόφαση δική του. Η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Τρομοκρατία και ποδόσφαιρο δεν πάνε μαζί, η Ομόνοια έχει τους πιο σωστούς τους καλύτερους οπαδούς στην Κύπρο.

Η κατάσταση στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι τραγική: η πολιτεία δεν προστατεύει τα άτομα που θέλουν να καθαρίσουν το κυπριακό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται ολόκληρο ποτάμι για να επέλθει η κάθαρση, εμείς δοκιμάσαμε μ’ ένα φτυάρι…

Για τους υποψηφίους προέδρους της ΚΟΠ (σ.σ. Γιώργος Κούμας και Κλεάνθης Γεωργιάδης) πρέπει να αποφασίσουν πάρουν οι επόμενοι που θα αναλάβουν. Εχώ άποψη, αλλά αυτή τη στιγμή δεν αξίζει τον κόπο να πω την γνώμη μου.

Σίγουρα το συγγνώμη δεν φτάνει για να πω στον κόσμο της Ομόνοιας που μας αγάπησε και μας στήριξε αυτά τα χρόνια. Δεν ήταν αυτό που σίγουρα θα ήθελα να κάνω. Από τη στιγμή που δεν θα μπορούσα να κάνω αυτά που θα ήθελα στην Ομόνοια,, συγγνωμη ξανά. Εγώ θα είμαι εκεί και θα βοηθήσω όσο μπορώ τους καινούργιους διευθυντές για να φέρουν χαρές στον κόσμο της Ομόνοιας»

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Παπαστάυρου στο YouTube: