Ο ΑΠΟΕΛ έριξε 6-άρα στον Οθέλλο και συνεχίζει μόνος στην κορυφή (στιγμιότυπα)

Ενα ΑΠΟΕΛ πραγματικός… οδοστρωτήρας συνέτριψε τον Οθέλλο με 6-0 και επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από τον Εθνικό. Με τη νίκη του αυτή, το ΑΠΟΕΛ ανέβηκε στους 45 βαθμούς και το +5 από τη δεύτερη Ανόρθωση και +7 από Αρη, Ομόνοια και Πάφο που ακολουθούν, βάζοντας σε όλους πίεση ενόψει και των δικών τους αγώνων για την 20ή αγωνιστική.

Από το «καλημέρα» του αγώνα το ΑΠΟΕΛ είχε την απόλυτη πρωτοβουλία και είχε εγκατασταθεί στην περιοχή του Οθέλλου, με το σκορ ημιχρόνου να είναι 4-0 για τους γηπεδούχους!

Από την αρχή του αγώνα το ΑΠΟΕΛ ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο περιορίζοντας τον Οθέλλο σε εντελώς παθητικό ρόλο.

Φουλ επιθετικοί οι γηπεδούχοι, άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5’ με εξαιρετική κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ. Ο Μαρκίνιος με πάσα βρήκε τον Βιγιαφάνιες ο οποίος αμαρκάριστος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Με το πόδι στο γκάζι οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ, στο 20’ έκανε το 2-0 με κοντινή κεφαλιά του Σατσιά μετά από μπαλιά του Μαρκίνιος μέσα από την περιοχή του Οθέλλου.

Μάλιστα πέντε λεπτά αργότερα το ΑΠΟΕΛ έκανε το 3-0 με αυτογκόλ του Ναρντίνι. Ο Ζέφτε έκανε την κούρσα από τα αριστερά και το γύρισμα στην περιοχή, ο Κόπας απομάκρυνε τη μπάλα που στη συνέχεια χτύπησε στον Ναρντίνι και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του!

Στο 36’ οι γηπεδούχοι έκαναν το 4-0 με τον Ντβάλι ο οποίος κινήθηκε σαν… σέντερ φορ. Ο Μαρκίνιος από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, ο επερχόμενος Ντβάλι πήρε την κεφαλιά, έβγαλε ο Ταουντούλ αλλά η μπάλα χτύπησε στον Ντάβλι και κατέληξε στα δίχτυα του Οθέλλου για το 4-0.

Πέραν των τεσσάρων τερμάτων το ΑΠΟΕΛ είχε και άλλες ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα καθώς και ένα ακυρωθέν τέρμα του Κβιλιτάια στο 45’ καθώς ο Γεωργιανός ήταν λίγο εκτεθειμένος.

Η επανάληψη του αγώνα ξεκίνησε με πέμπτο γκολ για το ΑΠΟΕΛ καθώς μόλις στο 47’ ο Γουίλσον έκανε το 5-0 για τους γηπεδούχους με κοντινό πλασέ μετά από ωραία κάθετη πάσα του Μαρκίνιος.

Επεσε ο ρυθμός στη συνέχεια με το ΑΠΟΕΛ να σβήνει κάπως τις μηχανές του καθώς το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί, με τον Οθέλλο να ξεθαρρεύει λίγο και να έχει κάποιες ευκαιρίες αλλά ότι το γκολ.

Κάποιες καλές φάσεις είχε και το ΑΠΟΕΛ το οποίο απλά έκανε διαχείριση του αγώνα και την ίδια ώρα διαχείριση δυνάμεων καθώς είχε «καθαρίσει» από πολύ νωρίς.

Μάλιστα στο 90’ ο Ζέφτε με κοντινό πλασέ έκανε έξι τα τέρματα του ΑΠΟΕΛ με την ομάδα της Λευκωσίας να επιστρέφει στις νίκες με σαρωτικό τρόπο και να βάζει πίεση στους διώκτες της ενόψει και των δικών τους αγώνων που έχουν να δώσουν για την αγωνιστική.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεπάκ (46’ Τσεμπάκ), Σούσιτς, Πέτροβιτς (71’ Πολυκάρπου), Ζέφτε, Ντβάλι, Σατσιάς, Βιγιαφάνιες (46’ Σαρφό), Κβιλιτάια, Μαρκίνιος (86’ Νίσσης), Δώνης (72’ Αμπντουλαχί).

ΟΘΕΛΛΟΣ: Ταουντούλ, Σταμούλης, Γιάνσεν, Ναρντίνι, Κυριάκου (46’ Κατσιάτης), Χατζηπασχάλης (46’ Ράμος), Ανάνγκ, Κόπας (46’ Καστάνας), Ντούρις (61’ Σούτο), Πιχ (73’ Μπραμπίγια), Ουεσλάτι.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: