Ο ΑΠΟΕΛ με τριάρα ”πάτησε” την Ομόνοια και παραμένει στην κορυφή (στιγμιότυπα)

Τεράστια νίκη για το ΑΠΟΕΛ το οποίο επικράτησε της Ομόνοιας με 3-0 στο «αιώνιο» ντέρμπι και θα κλείσει την χρονιά στην κορυφή με 38 βαθμούς.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μαρκίνιος άνοιξε το σκορ για το ΑΠΟΕΛ, ενώ στο 83’ ο Γαβριήλ με ένα δυνατό σουτ έκανε το 2-0.

Στο 90’ ο Ουζόχο έχασε την μπάλα σε σουτ του Γαβριήλ και ο Τσέπακ έκανε το 3-0.

Στο 5ο λεπτό ο Ντάλσιο από καλή θέση έκανε το πλασέ αλλά έστειλε την μπάλα μόλις έξω, ενώ 3 λεπτά μετά ο Ουζόχο απομάκρυνε σε κόρνερ ένα καλό σουτ Ντογκαλά από πλάγια θέση. Στο 11ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία όταν από κοντά ο Μαρκίνιος έκανε το σουτ και ο Ουζόχο απομάκρυνε ενστικτωδώς.  Στο 15’ μια κεφαλιά του Κβιλιτάια δεν βρήκε στόχο. Ηταν ξεκάθαρο ότι το ΑΠΟΕΛ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, φτιάχνοντας ευκαιρίες και κερδίζοντας πολλά κόρνερ. Στο 27’ είχε την πρώτη της ευκαιρία η Ομόνοια με την εκτέλεση φάουλ του Μπέζους να περνά πάνω από τα δοκάρια.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδες θα πάνε στο ημίχρονο με το 0-0, έγινε μια σέντρα, ο Κβιλιτάια έκανε την πισινή κεφαλιά, ο Μαρκίνιος πέρασε τον Ψάλτη και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα στην εκπνοή του ημιχρόνου για το 1-0!

Η Ομόνοια ήταν πολύ πίσω στο πρώτο μέρος με αποτέλεσμα στην επανάληψη ο Αυγουστή να προχωρήσει σε τριπλή αλλαγή. Σίμιτς, Αλιούμ και Ζαχαρίου πέρασαν στον αγώνα αντί των Κακουλλή, Λοΐζου και Ψάλτη.

Στο 47’ μετά από αντεπίθεση ο Ντάλσιο έκανε το σουτ με τον Ουζόχο να πέφτει και να μαζεύει, ενώ στο 55’ο Μαρκίνιος είχε ένα άστοχο σουτ από απόσταση. Στο 62’η Ομόνοια είχε ευκαιρία με τον Σεμέδο όμως να κάνει κακό τελείωμα.

Στο 73’ ο Αλιούμ έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα έξω.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς τις μεγάλες φάσεις για να έρθει στο 83’ ο Γαβριήλ με ένα κεραυνό λίγο μέσα στην περιοχή να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα για το 2-0!

Στο 90’ ο Γαβριήλ έκανε το σουτ, ο Ουζόχο έχασε την μπάλα από τα χέρια με τον Τσέπακ να μπαίνει στην φάση και να κάνει εύκολα το 3-0.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεπάκ, Ντβάλι, Πέτροβιτς, Σούσιτς, Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο (89’ Πουκάρπου), Βιγιαφάνες (66’ Σαρφό), Μαρκίνιος (74’ Δώνης), Εντονγκαλά (89’ Τομανέ), Κβιλιτάια (66’ Γαβριήλ).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Ψάλτης, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Σιπριάνο, Μπασιρού (63’ Χαραλάμπους), Κούσουλος, Μπέζους (80’ Ανσαριφάρντ), Λοΐζου, Σεμέδο, Κακουλλής.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα: