Ο ΑΠΟΕΛ με 4άρα απέκλεισε τον ΑΡΗ και έκλεισε θέση στα προημιτελικά του κυπέλλου

Συνεχίζουν τη διεκδίκηση και των δύο τίτλων οι ‘’Γαλαζοκίτρινοι’’

Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε με 4-2 τον ΑΡΗ στο ΓΣΠ, σε μονό αγώνα για τη φάση των «16» και πέρασε στα προημιτελικά του κυπέλλου.

Οι Λευκωσιάτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ, με 0-1 με γκολ του Στεπίνσκι στο 18’ λεπτό. Όμως έφεραν κυριολεκτικά «τούμπα» τον αγώνα μέσα σε 21’ μόλις λεπτά. Ο Κβιλιτάια  στο 27′, λεπτό πέτυχε το 1-1 και στο 37′ λεπτό το 2-1. Πριν συνέλθουν από το σοκ της ανατροπής οι Λεμεσιανοί, δέχθηκαν και 3ο γκολ στο 39’ λεπτό με τον Ντάλσιο να επιτυγχάνει το 3-1 σκορ που έληξε το Α’ ημίχρονο.

Στην επανάληψη αν και προσπάθησε ο ΑΡΗΣ εν τούτοις δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ νωρίς για να ξανά μπει στο παιγνίδι. Αντίθετα ήταν το ΑΠΟΕΛ που κατάφερε να πετύχει ακόμη ένα γκολ με τον Εφραίμ στο 82’ λεπτό επιτυγχάνοντας το 4-1, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις όποιες βλέψεις είχαν οι ‘’Πράσινοι’’. Το τελικό 4-2 πέτυχε ο Μπράκι στο 90’+2’ λεπτό.

Η ομάδα της Λεμεσού για ακόμη έναν αγώνα δεν κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού, «πληρώνοντας» τις πολλές χαμένες ευκαιρίες και τα λάθη στην άμυνα.

Για το Πρωτάθλημα οι δύο ομάδες την 20ή αγωνιστική, ο ΑΠΟΕΛ φιλοξενεί την Κυριακή (22/1, 17:00) τον Ακρίτα Χλώρακας στο ΓΣΠ, ενώ ο ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει ως τυπικά γηπεδούχος σε τοπικό ντέρμπι τη Δευτέρα (23/1, 17:00) τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ στο νέο γήπεδο Λεμεσού.