Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε με 1-0 και πάει με πλεονέκτημα στον επαναληπτικό

Στάθηκε στο ύψος του ο ΑΠΟΕΛ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης, έστω και με το στενό 1-0. Ένας καλός και σοβαρός ΑΠΟΕΛ δεν έχει να φοβηθεί κάτι από τους Καζακστανούς στον επαναληπτικό.

Οι «Γαλαζοκίτρινοι» νίκησαν  με 1-0 την FC KYZYL-ZHAR SK στο ΓΣΠ για τον πρώτο αγώνα του Γ’  Προκριματικού του Conference League.

To γκολ του ΑΠΟΕΛ πέτυχε ο Γιώργος Εφραίμ  στο 27’ λεπτό, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι.

Στο πρώτο 45 λεπτό ο ΑΠΟΕΛ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει τις μεγάλες ευκαιρίες. Από την πλευρά τους οι Καζακστανοί, προσπάθησαν να ελέγξουν κυρίως το αμυντικό τους παιχνίδι. Στο 27ο λεπτό ήρθε το γκολ για τους «Γαλαζοκίτρινους» οι οποίοι όμως συνέχισαν να πιέζουν, ψάχνοντας περισσότερα γκολ πριν το ημίχρονο κάτι που δεν κατάφεραν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να έχει την υπεροχή, πίεζε την περιοχή των αντιπάλων, δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά είχε μπροστά της μια ομάδα που κλείστηκε και αμυνόταν και απλά παρέμεινε σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να διαφυλάξει το 1-0.

Η ρεβάνς των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη την ερχόμενη Πέμπτη (11/08) στις 15:00 (ώρα Κύπρου). Στα play-off της διοργάνωσης ο ΑΠΟΕΛ αν αποκλείσει τους Καζακαστανούς, θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί από το νικητή του ζευγαριού  SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE Ρουμανίας – DJURGARDEN Σουηδίας. Εκτός απροόπτου θα είναι οι Σουηδοί αφού νίκησαν εκτός έδρας με 1-3.