Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε την ΑΕΛ και πάτησε κορυφή (στιγμιότυπα)

 

Με το ντέρμπι των «γαλαζοκιτρίνων» ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ συνεχίστηκε το Σάββατο (11/11) η 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 1-0 και να είναι πλέον μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας βέβαια ένα παιχνίδι περισσότερο από τον Αρη. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Ζέφτε Βιτάλ στο 38’. Αυτή ήταν η 7η σερί νίκη του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα και 8η συνολικά στις εγχώριες διοργανώσεις.

Καλύτερο το ΑΠΟΕΛ στο πρώτο μέρος, «απείλησε» είτε από στημένες φάσεις, είτε από σέντρες από τα πλάγια, με την ΑΕΛ να αντιστέκεται και να έχει μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μούριελ Μπέκερ, που δήλωσε παρών, όποτε χρειάστηκε.

Στο 22’, ο Βραζιλιάνος απέκρουσε την κεφαλιά του Κρέσπο, μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Σαρφό, ενώ δύο λεπτά αργότερα και μετά από σέντρα του Ντονγκαλά από δεξιά, η κεφαλιά του Κβιλιτάια «έφυγε» άουτ.

Στο 30’ οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μία καλή στιγμή και πάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σαρφό, με τον Πέτροβιτς να κάνει την κεφαλιά και τον Μούριελ Μπέκερ να αποκρούει και να κρατάει το μηδέν παθητικό.

Στο 38’, ωστόσο, ο Βραζιλιάνος κίπερ έκανε κακή εκτίμηση και δέχθηκε γκολ από το συμπατριώτη του Ζέφτε Βιτάλ, με αποτέλεσμα από ωραίος… να γίνει μοιραίος. Ο αριστερός μπακ του ΑΠΟΕΛ πήρε την μπάλα λίγο πιο κάτω από το κέντρο, πέρασε με όμορφη ντρίπλα τον προσωπικό του αντίπαλο κι έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ από μεγάλη απόσταση και ευρισκόμενος στην πλάγια γραμμή με την μπάλα να καταλήγει στα δίκτυα της ΑΕΛ.

Στους χρόνους των καθυστερήσεων, το ΑΠΟΕΛ έστειλε και πάλι την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας της Λεμεσού, όταν ο Μαρκίνιος με πλασέ… νίκησε τον Μπέκερ, όμως σωστά δεν μέτρησε το γκολ του, αφού ήταν σε θέση οφσάιντ.

Καλύτερη στην επανάληψη η φιλοξενούμενη, η οποία ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια καλή φάση μέχρι και το 70’.

Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με τον Μπέλετς να προλαβαίνει την μπάλα ακριβώς πάνω στη γραμμή στο πλασέ του Μόρσαϊ.

Στο 83’ το ΑΠΟΕΛ… απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες, με τον Γαβριήλ να βγαίνει απέναντι από τον Μπέκερ, που έδιωξε το πλασέ του Κύπριου άσου, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα της Λεμεσού είχε ακόμα μία καλή στιγμή όταν μετά από γύρισμα από αριστερά, ο Μόρσαϊ έκανε την προβολή, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Τσεπάκ, Βιτάλ, Πέτροβιτς (58’ Καραμανώλης), Κρέσπο, Κοσταντίνοφ (70’ Σατσιάς), Σαρφό, Ντάλσιο, Μαρκίνιος (86’ Εφραίμ), Ντονγκαλά (70’ Δώνης), Κβιλιτάια (58’ Γαβριήλ).

ΑΕΛ: Μούριελ, Φραντζής (46’ Μορέιρα), Μπάστο, Μεντόγεβιτς, Παπαφώτης, Μεντόζα (79’ Κα), Τσέρνιχ (46’ Σέρνιτς), Φιλίποβιτς, Μακρής (65’ Μόρσαϊ), Ντζάλμα (46’ Τσούκα), Ντέγοεστ.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: