Ο ΑΠΟΕΛ πήρε τη νίκη κόντρα στην ΑΕΖ και μπήκε με το δεξί στο νέο Πρωτάθλημα

Το ΑΠΟΕΛ κέρδισε δύσκολα στο ”Αμμόχωστος” την ΑΕ Ζακακίου με 0-2 χάρη στα γκολ του Μαρκίνιος στο 50’ και στο 98’ και ξεκίνησε με το δεξί το πρωτάθλημα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» πανηγύρισαν σε πρεμιέρα μετά από τέσσερα χρόνια, διεύρυναν το νικηφόρο σερί τους σε πέντε παιχνίδια και τώρα δικαιούνται να σκέφτονται τον πρώτο αγώνα με τους Βέλγους. Δυο δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι.

Οι πολλές αλλαγές του Σα Πίντο στην εντεκάδα επηρέασαν τη λειτουργία του ΑΠΟΕΛ, με αποτέλεσμα οι «γαλαζοκίτρινοι» να παρουσιαστούν αρκετά μέτριοι, χωρίς αυτοματισμούς και επιθετικό προσανατολισμό. Αυτό προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί η ΑΕΖ, αλλά παρά το γεγονός ότι έλεγχε τον αγώνα δεν μπόρεσε να απειλήσει επί της ουσίας τον Μπέλετς.

Ενα σουτ του Κάστρο από μακριά βρήκε σε ετοιμότητα τον Σλοβένο, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Τομανέ στο ξεκίνημα και στο τέλος του ημιχρόνου, όμως, το σουτ και η κεφαλιά που επιχείρησε δεν βρήκαν στόχο.

Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Πορτογάλος προπονητής του ΑΠΟΕΛ προχώρησε σε δυο αλλαγές και δικαιώθηκε. Μαρκίνιος και Βιγιαφάνες πήραν τις θέσεις των Γαβριήλ και Σατσιά, με τον Βραζιλιάνο με ωραίο πλασέ εντός περιοχής να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του.

Το γκολ του Μαρκίνιος στο 50’ προκάλεσε το ξέσπασμα του Σα Πίντο και των οπαδών, οι οποίοι έβλεπαν την ομάδα τους να αδυνατεί να δημιουργήσει στο πρώτο ημίχρονο.

Δέκα λεπτά μετά η ΑΕΖ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Γιουσούφ έφυγε μόνος από τα δεξιά, αλλά το διαγώνιο δυνατό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μπέλετς.

Στο τελευταίο μισάωρο ο ρυθμός δεν ήταν καλός. Οι διακοπές και τα λάθη των ποδοσφαιριστών δεν βοήθησαν καθόλου. Στις καθυστερήσεις η ΑΕΖ μετά από εκτέλεση πλαγίου βρήκε δις το δοκάρι, ενώ στο 98’ ο Μαρκίνιος με δεύτερο τέρμα έγραψε το 2-0 και τον επίλογο του αγώνα.

ΑΕΖ: Μπέκερ, Παστελλής, Κ.Αντωνίου, Σαρφό (89’ Ιωσηφίδης), Σλόγκαρ (46’ Γιουσούφ), Ντελμίρο, Κάστρο, Ρέινολντς (75’ Ελευθερίου), Χατζηβασίλης (68’ Κκώστης), Σιφνέος (75’ Μιχαηλίδης), Χρίστου.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Καραμανώλης, Γέφτε, Ντβάλι, Τσεπάκ (70’ Σούσιτς), Σατσιάς (46’ Βιγιαφάνες), Ντάλσιο, Τομανέ, Γαβριήλ (46’ Μαρκίνιος), Φετφατζίδης (82’ Ντογκαλά ), Κοσταντίνοφ (75’ Πέτροβιτς).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: