Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ στέφεται ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ σήμερα;

Τοπικό ντέρμπι σε λίγο στο Τσίρειο μεταξύ ΑΠΟΛΛΩΝΑ και ΑΡΗ. Ένας πολύ σημαντικός αγώνας για τις 2 ομάδες της Λεμεσού για διαφορετικούς λόγους.

Ήταν η 6η Μαΐου 2006  όταν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή του αγώνα ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ βρήκε τους ” Γαλάζιους” της Λεμεσού νικητές με 3-1 και ταυτόχρονα Πρωταθλητές.

Αυτό ήταν και το τελευταίο Πρωτάθλημα που κατέκτησε ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ. 16 χρόνια μετά θέλουν σήμερα με το τελευταίο σφύριγμα του Fernandes Correia Gustavo, να πανηγυρίσουν το 4ο Πρωτάθλημα στην ιστορία τους.  Ένα πρωτάθλημα που οι ”Γαλάζιοι” το άγγιζαν τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν το κατακτούσαν.

Οι ποδοσφαιριστές του Alexander Zorniger μετά την τεράστια νίκη τους την περασμένη Κυριακή επί του ΑΠΟΕΛ με 3-2 που άνοιξε διάπλατα το δρόμο προς την κορυφή του Κυπριακού Πρωταθλήματος, θα κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο με ανεβασμένη ψυχολογία καταθέτοντας ψυχή και πάθος για τη νίκη για να κατακτήσουν και μαθηματικά το Πρωτάθλημα μετατρέποντας έτσι τον τελευταίο αγώνα και πάλι εδώ στο Τσίρειο κόντρα στην ΑΕΚ, σε φιέστα Τίτλου. Οι ‘Γαλάζιοι’ στέφονται μαθηματικά Πρωταθλητές, ακόμα και χωρίς νίκη αν ο ΑΠΟΕΛ που αντιμετωπίζει την ίδια ώρα στο ΓΣΠ την ΑΝΟΡΘΩΣΗ δεν κερδίσει. Αυτό φυσικά δεν ενδιαφέρει την ομάδα  του ΑΠΟΛΛΩΝΑ που θα διεκδικήσει τη νίκη, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στο ΓΣΠ.

Από την άλλη η ομάδα του Shpilevski, που είχε εκπληκτική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα (σ.σ. ξεκίνησε με τον Λιάσο Λουκά), έχει το δικό της στόχο που δεν είναι άλλος από ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο που ομολογουμένως το αξίζει. Οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ γνωρίζουν ότι έχουν ένα δύσκολο έργο αφού ο συμπολίτης τους κατεβαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία και το κίνητρο για να στεφθεί από σήμερα Πρωταθλητής, αλλά θα τα δώσουν όλα για τη νίκη που θα κρατήσει ζωντανό το όνειρο για συμμετοχή στο Conference League. Φυσικά το Ευρωπαϊκό εισιτήριο ενδέχεται να μην κριθεί σήμερα για την ‘Ελαφρά Ταξιαρχία’ ακόμα και αν δεν κερδίσει, αφού σε συνδυασμό με το σημερινό αποτέλεσμα στο ΓΣΠ, ενδέχεται όλα να κριθούν στον αγώνα τους κόντρα στην ΑΝΟΡΘΩΣΗ στο ‘Αντώνης Παπαδόπουλος’ την τελευταία αγωνιστική.

Το δικό της ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα θα παίξει και η ατμόσφαιρα στο Τσίρειο αφού είναι εκπληκτική και ονειρεμένη για τους ‘Γαλάζιους’ του Alexander Zorniger. Στην κατάμεστη (sold out) Δυτική με τρελαμένους Φυγάδες (υπάρχουν και πάρα πολλοί στην Ανατολική), από νωρίς έχει στηθεί το δικό τους πάρτι με τα συνθήματα τους και είναι έτοιμοι να σπρώξουν την αγαπημένη τους ομάδα στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος από σήμερα.

Στη φετινή περίοδο στις μέχρι τώρα 3 αναμετρήσεις τους (2 στην κανονική περίοδο και 1 στα Play off), ο ΑΠΟΛΛΩΝ ως τυπικά φιλοξενούμενος νίκησε με 0-1 τον Α’ Γύρο της κανονικής περιόδου,  ο ΑΡΗΣ ως τυπικά φιλοξενούμενος νίκησε με 0-2 τον Β’ Γύρο της κανονικής περιόδου και εξήλθαν ισόπαλες 1-1 στον Α’ γύρο των Play Off.

Αναμένουμε λοιπόν ένα συναρπαστικό αγώνα, με πολλές προσωπικές ‘’μάχες’’ από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και εκτός με τις κινήσεις τακτικής των Zorniger και Shpilevski.

Δειτε το φύλλο αγωνα με τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: