Ο Απόλλωνας κρατούσε μέχρι το 90’+6′ τη νίκη αλλά ο Kvilitalia έσωσε τον βαθμό για τον ΑΠΟΕΛ

Τέλος αγώνα στο νέο γήπεδο Λεμεσού ‘’αλφαμέγα’’ όπου ο Απόλλωνας κρατούσε τη νίκη μέχρι το 90′ + 6′ όμως ο Kvilitalia πέτυχε την ισοφάριση για τον ΑΠΟΕΛ.

Στο ντεμπούτο του Pablo Machín στον πάγκο των ‘’Γαλάζιων’’ ο Απόλλωνας έφθασε πολύ κοντά σε μια τεράστια νίκη όμως δεν τα κατάφερε στις καθυστερήσεις. Τελικό σκορ 2-2.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν πολύ δυνατά στον αγώνα και προσπαθούσε η μία ομαδα να επιβληθεί της αλλης.

Αξιοσημείωτο οι πολλές δυνατές προσωπικές μαχες. Παρόλο τον έντονο ρυθμό η πρώτη τελική έγινε στο 25′ λεπτό όπου σε σέντρα του Sarfo η μπάλα κοντραρε στον Skjelvik και πήρε πορεία προς τα δίκτυα όμως ο Leeuwenburgh απογειώθηκε και απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 30′ λεπτό φάουλ του Valbuena αποκρούει ο Belec.

Στο 32′ λεπτό ο Belec προσπάθησε να διώξει την μπάλα η οποία κοντραρε στον Krmencik η μπάλα πήρε πορεία προς την μικρή περιοχή του ΑΠΟΕΛ όπου βρισκόταν ο Coll και με πλασέ από κοντά πέτυχε το 1-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών των Φυγάδων.

Στο 35′ λεπτό γυριστο σουτ του Krmencik στο Γ του Belec ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 37′ λεπτό μετά από  κόρνερ του Valbuena ο Ekpolo με κεφαλιά πέτυχε το 2-0 εν μέσω νέων έξαλλων πανηγυρισμων των οπαδών του Απόλλωνα.

Στη συνέχεια οι “Γαλάζιοι” δεν επέτρεπαν κινδύνους μπροστά από την εστία του Leeuwenburgh διαφυλάσσοντας του υπέρ του σκορ.

Το 2-0 ήταν και το σκορ του Α’ ημιχρόνου.

Με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 47′ λεπτό με σουτ από κοντά του Marquinhos.

Το γκολ αυτό άλλαξε το σκηνικό του αγώνα αφού το ΑΠΟΕΛ προσπαθουσε να ισοφαρίσει και ο Απόλλωνας να πετύχει τρίτο γκολ και να σκοτώσει τον αγώνα.

Οι μονομαχίες διαδέχονταν η μία την άλλη και η αγωνία ήταν συνεχώς στα ύψη.

Τελικά ήρθε το γκολ στο 90′ + 6′  από τον Kvilitalia για να γραφτεί το τελικό 2-2.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: