Ο Απόλλωνας που καίγεται για το τρίποντο αντιμετωπίζει την ΑΕΖ

Καλησπέρα από το νέο γήπεδο Λεμεσού «αλφαμέγα» όπου σε λίγο, σε μία πολύ ψυχρή βραδιά, θα έχουμε ακόμα ένα τοπικό αγώνα της Λεμεσού, αυτό μεταξύ ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΖ.

Την προηγούμενη αγωνιστική οι ‘’Γαλάζιοι» νίκησαν στην Περιστερώνα την Δόξα Κατωκοπιάς με 0-3 η δε ‘’Ζακακιώτες’’ εξήλθαν ισόπαλοι 0-0 κόντρα στην Ομόνοια στο ‘’Αμμόχωστος’’.  Οι δύο ομάδες θέλουν το τρίποντο για διαφορετικούς λόγος. Ο μεν Απόλλωνας για να διατηρηθεί κοντά στην 6-άδα ευελπιστώντας ότι θα πετύχει είσοδο η δε ΑΕΖ για ανέβει βαθμολογικά εκτός ζώνης υποβιβασμού. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων αναμένεται ότι με πάθος θα επιδιώξουν να πάρουν το τρίποντο.

 Η γηπεδούχος ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ δείχνει να έχει αλλάξει αγωνιστική νοοτροπία με τον Pablo Machin στον πάγκο της ομάδας και οι ποδοσφαιριστές του κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με πάθος και αποφασιστικότητα για να πάρουν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο που θα τους κρατήσει κοντά στην εξάδα. Οι ‘’Γαλάζιοι’’ δεν θέλουν να σκέπτονται οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη, αλλιώς η απόσταση από την εξάδα θα μεγαλώσει επικίνδυνα.

Την προσπάθεια των “Γαλάζιων” στηρίζουν περίπου 3500 Φυγάδες που ζεσταίνουν κάπως την ατμόσφαιρα.

Η φιλοξενούμενη ομάδα της ΑΕΖ θέλει απαραιτήτως το τρίποντο για να απομακρυνθεί κάπως από τον πυθμένα και να προσθέσει ‘’προίκα’’ βαθμών ενόψει play out. Ο Λιάσος Λουκά δείχνει να έχει αλλάξει αρκετά από τις αρχές Οκτωβρίου που ανέλαβε ως προπονητής στην ομάδα του Ζακακίου και αυτό θέλει να περάσει και απόψε μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Γνωρίζει φυσικά ότι η αποστολή είναι δύσκολη κόντρα σε μία πιο ποιοτική ομάδα που καίγεται για το τρίποντο, μπροστά στους χιλιάδες οπαδούς της.

Ο σημερινός αγώνας σίγουρα θα καθορίσει πάρα πολλά ιδιαιτέρως για τον Απόλλωνα αφού βρισκόμαστε μόλις έξι στροφές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου του  Πρωταθλήματος. Η νίκη πέραν του ότι θα δώσει αυξημένη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του μαραθωνίου θα δώσει και τρεις υπέρ πολύτιμους βαθμούς για τους στόχους των δύο ομάδων.

Να θυμίσουμε ότι στον αγώνα του Α’ Γύρου ο Απόλλωνας κέρδισε την ΑΕΖ στο ‘’Αμμόχωστος’’ με 0-5. Επίσης είναι αξιοσημείωτο ότι η τελευταία εντος έδρας νίκη για τους ‘’Γαλάζιους’’ καταγράφεται σχεδόν πριν 4 μήνες (08/10/23). Συγκεκριμένα ήταν η 7η αγωνιστική με τη νίκη 4-0 επί της Δόξας Κατωκοπιάς. Αυτό το στατιστικό είναι πρωτόγνωρο για τον Απόλλωνα και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί αυτό το αρνητικό στατιστικό. Για την δε ΑΕΖ η τελευταία εκτός έδρας νίκη καταγράφεται πριν από 4½ μήνες (16/09/23) και συγκεκριμένα συμπτωματικά επί της Δόξας Κατωκοπιάς στην Περιστερώνα με σκορ 1-3 στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και τις κινήσεις τακτικής των δύο προπονητών Pablo Machin και Λιάσου Λουκά από τους δύο πάγκους.

Δείτε τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς:

Exif_JPEG_420