Ο Αρης αγχώθηκε αλλά πήρε την πρόκριση για τον τελικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό

Την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγυρίζει μετά από 14 χρόνια ο Αρης. Οι «κίτρινοι» ήρθαν ισόπαλοι 0-0 με τον Παναιτωλικό στον δεύτερο ημιτελικό που έγινε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και χάρις στη νίκη τους στο πρώτο ματς στο Αγρίνιο με 1-0 θα διεκδικήσουν το τρόπαιο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ο τελικός έχει οριστεί για τις 18 Μαΐου και τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό το γήπεδο που θα τον φιλοξενήσει. Ο Αρης έπαιξε με μεγάλο άγχος και δημιούργησε ελάχιστες καλές φάσεις απέναντι σ’ έναν Παναιτωλικό που πάλεψε όσο μπορούσε για να κάνει την έκπληξη.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν με ορμή στο ματς σε μια προσπάθεια να φτάσουν σ’ ένα γρήγορο γκολ που θα τους έφερνε ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση και στον τελικό. Μάλιστα στο 8’ είχαν την πρώτη τους ευκαιρία μ’ ένα σουτ του Σουλεϊμάνοφ μέσα από τη μεγάλη περιοχή που πέρασε λίγο άουτ. Πάντως οι Αγρινιώτες ήταν από το ξεκίνημα του παιχνιδιού καλά οργανωμένοι στα μετόπισθεν και δεν άφηναν τους γηπεδούχους να δημιουργήσουν επικίνδυνες φάσεις. Οσο κυλούσαν τα λεπτά προς την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους οι παίκτες του Αρη εξακολουθούσαν να μην βρίσκουν διαδρόμους προς τα καρέ του Παναιτωλικού, βγάζοντας μεγάλο άγχος σε όλες τις προσπάθειές τους. Στο 38’ ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν μια δεύτερη καλή στιγμή στον αγώνα με τον Σαμόρα να… τσιμπάει την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού μετά από γύρισμα του Οντουμπάτζο για να προλάβει να διώξει σε κόρνερ ο Μπρούνο Ντουάρτε. Στο 44’ ο Αρης είχε και νέα ευκαιρία μ’ ένα μακρινό σουτ του Σουλεϊμάνοφ που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Τσάβες.

O Αρης μπήκε στο δεύτερο μέρος όπως και στο πρώτο, δηλαδή με διάθεση να πιέσει για να… ξεκλειδώσει την άμυνα του Παναιτωλικού. Μάλιστα στο 60’ ο τεχνικός των «κίτιρνων», Ακης Μάντζιος έριξε στο ματς τον Φετφατζίδη αντί του Μανού Γκαρθία σε μια προσπάθεια η ομάδα του να γίνει πιο επικίνδυνη. Σταδιακά όμως οι Αγρινιώτες μπλόκαραν ξανά τους γηπεδούχους που είχαν μια ανούσια πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Αρης πλησίασε στο γκολ στο 84’ μ’ ένα μονοκόματο σουτ του Νταρίντα που πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Παναιτωλικός που τα έπαιξε όλα για όλα στο φινάλε, πλησίασε στο γκολ στο 86’ με μια κεφαλιά του Μπρούνο Ντουάρτε που περάσε λίγο άουτ. Στα τελευταία λεπτά το ματς πήρε δραματική μορφή καθώς οι Αγρινιώτες βγήκαν όλοι μπροστά για να πετύχουν το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, με τον Αρη όμως να κρατάει το 0-0 και το εισιτήριο για τον τελικό.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τάσος Παπαπέτρου.

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Βέλεθ (90’ Ρόουζ), Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (60’ Φετφταζίδης), Σουλεϊμάνοφ (79’ Σαβέριο), Σαμόρα (90’ Ζουλ), Μορόν (79’ Ανσαριφάρντ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν (80’ Λομόνακο), Μπρ. Ντουάρτε, Τάμπιτζε, Μαυρίας, Φρ. Ντουάρτε (61’ Χουάνπι), Πέρεζ (80’ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης, Τορεχόν, Σενγκέλια (72’ Ντίαζ), Καρέλης (61’ Ζοάο Πέδρο).