Ο Κωστένογλου δίνει έμφαση στην παρουσία των φιλάθλων στον αγώνα της Κύπρου με την Μαλτα.

Οι δηλώσεις του προπονητή της εθνικής μας ομάδας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Μάλτα (Δευτέρα, 11/10, 19:00, στο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ) και κάλεσε τους φιλάθλους να στηρίξουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών.

«Πάντα στοχεύουμε στη νίκη. Στο προηγούμενο παιχνίδι ο αντίπαλος ήταν πολύ ψηλού επιπέδου παρόλα αυτά χρησιμοποιήσαμε όλες τις δυνατές μας λύσεις γιατί και σε αυτό ακόμα θέλαμε να αποκομίσουμε κάτι θετικό. Το αυριανό παιχνίδι είναι με μια ομάδα της ίδιας δυναμικής. Επιβάλλεται να έχουμε πολύ καλή εικόνα και αποτέλεσμα. Σίγουρα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Υπάρχει έντονη επιθυμία να επιδείξουμε μια πολύ καλή εικόνα».

«Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για το ποιοι είμαστε ως Εθνική ομάδα αυτή την στιγμή. Τον Μάρτιο κάναμε μια εκπληκτική παρουσία με πολύ καλή συγκομιδή βαθών. Αυτή η ομάδα δεν ξανάπαιξε μαζί. Ούτε για μένα δεν είναι εύκολο να έχουμε συνεχόμενες ήττες αλλά πρέπει να βλέπουμε και με ποιες ομάδες αγωνιζόμαστε. Η Κροατία μας έκανε πολλές ευκαιρίες αλλά φάγαμε γκολ στις καθυστερήσεις, στο 80′ και στο 93′ του παιχνιδιού. Αυτό που ξεκινήσαμε δεν μπορέσαμε να το συνεχίσουμε. Ο Κροάτης δήλωσε ότι του λείπουν δυο κεντρικοί αμυντικοί, εμάς μας λείπουν πέντε και αυτός έχει αναπληρωματικό τον σέντερ-μπακ της Ντόρτμουντ».

Αν θα γίνουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα: Σίγουρα θα γίνουν δυο αλλαγές λόγω των απουσιών. Απ’ εκεί και πέρα θα δούμε μέχρι αύριο ποια θα είναι η εντεκάδα. Για ακόμα μια φορά θα έχουμε μια νέα σύνθεση με πολλαπλά νέα άτομα. Ειδικά στην αμυντική μας γραμμή δεν παίξαμε ποτέ με τους ίδιους ποδοσφαιριστές. Εγώ αντικειμενικά φαντάζομαι μια Κύπρο που θα παίξει καλύτερα και θα είναι πιο αποτελεσματική. Δεν μπορεί να γίνει άμεσα αυτό το πράγμα. Θέλουμε την παρουσία των φιλάθλων μας, εκείνοι θα δώσουν το κίνητρο».