Ο Παναθηναϊκός δεν ρολάρει μακριά από τη Λεωφόρο

Μια έτσι και μια….γιουβέτσι για τον Παναθηναϊκό της Σούπερ Λιγκ. Και όσο οι Πράσινοι δεν λένε να σηκώσουν κεφάλι μακριά από τη Λεωφόρο τόσο αυτή η εναλλαγή συναισθήματος θα έχει την ίδια γεύση για μια ομάδα που δεν μπορεί με αυτή την αγωνιστική συμπεριφορά να πιστεύει πραγματικά ότι θα γυρίσει σελίδα. Ότι θα επανέλθει στον ανταγωνισμό της κορυφής.

Δεκατρία γκολ στη Λεωφόρο σε τρία ματς (έστω με Απόλλωνα, Βόλο και Ιωνικό). Ένα σε τέσσερα μακριά από αυτή: Και αυτό δεν έφτασε χθες ούτε για να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα δίχως να κυνηγά στο σκορ. Προηγήθηκε στο 30΄με τον συνήθη ύποπτο Καρλίτος, αλλά μέχρι να λήξει το ημίχρονο κατάφερε να είναι ξανά πίσω στο σκορ (2-1).

Όπως στα Γιάννενα και στο Βικελίδης λοιπόν έτσι και στην Τρίπολη. Και κάπως έτσι όλος και όλος εκτός έδρας ένας βαθμός, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σε μια αναμέτρηση βεβαίως που οι τελικές ήταν 18-4 και που για να είμαστε δίκαιοι επί της ουσίας κρίθηκε από το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Και όχι από την δράση της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Έχουν να νικήσουν οι Πράσινοι σε εκτός έδρας παιχνίδι γενικώς από τις 6 Φεβρουαρίου (Ατρόμητος-Παναθηναϊκός). Έχουν να νικήσουν στην επαρχία από τις 27 Γενάρη (Βόλος-Παναθηναϊκός). Έχουν πλέον μια «λυπητερή» έντεκα αγώνων εκτός έδρας στο πρωτάθλημα δίχως νίκη: Με 6 ήττες και 5 ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα.

Από τις 22 Φλεβάρη και πέρα ο Παναθηναϊκός έχει χάσει από τον Παναιτωλικό (1-0), δύο φορές από τον ΠΑΣ Γιάννενα (1-0 στο Αγρίνιο και με το ίδιο σκορ φέτος στην 2η αγωνιστική), από τον Ολυμπιακό στα playoffs (3-1), από τον Άρη στις 22/9 (1-0) και πλέον και στην Τρίπολη χθες (2-1). Συνολικά σε αυτά τα 11 σερί εκτός έδρας ματς, πέρσι και φέτος έχει σκοράρει μόλις 5 φορές ενώ έχει δεχθεί δώδεκα γκολ. Το αποψινό γκολ του Καρλίτος ήταν το πρώτο του Παναθηναϊκού μακριά από τη Λεωφόρο, από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ (1-1) στα playoffs και το αντίστοιχο του Φώτη Ιωαννίδη. Και το πρώτο στην επαρχία από την προηγούμενη επίσκεψη στην Τρίπολη (2-2 στις 21/3).

Με το αποψινό ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε το προηγούμενο τραγικό ρεκόρ εκτός έδρας, στην εποχή του Μαρίνου Ουζουνίδη: Έντεκα σερί ματς χωρίς νίκη, από τις 20-8-2017 (Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-1) ως την ήττα από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα (10/2/2018) με σκορ 2-1. Και τότε 5 ισοπαλίες και 6 ήττες.