Ο Alcaraz απέκλεισε τον Τσιτσιπά στα προημιτελικά του French Open

French Open:

Ο Alcaraz # 1 στην Παγκόσμια κατάταξη κέρδισε τον φιναλίστ του 2021 Στέφανο Τσιτσιπά # 5 στην Παγόσμια κατάταξη με 6-2, 6-1, 7-6 (5) και πέρασε στα ημιτελικά εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς # 3 στην Παγόσμια κατάταξη.

Καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς προσπάθησε να απωθήσει την αδυσώπητη, ασφυκτική δύναμη πέρα ​​από το φιλέ, στάθηκε στα πιο αξιόπιστα σημεία του παιχνιδιού του. Έχασε 2-4, διπλό break point στο πρώτο σετ του προημιτελικού του French Open κόντρα στον Carlos Alcaraz, χτύπησε ένα ακριβές σερβίς άουτ από την αριστερή πλευρά, το οποίο ακολούθησε με ένα καθαρό, cross-court forehand στην άλλη γωνία. Προχώρησε εν αναμονή ενός εύκολου κτυπήματος.

Μετά από μερικά βήματα, όμως, το θέμα είχε τελειώσει. Ο Αλκαράζ είχε πετάξει στα δεξιά του, παρακολουθώντας το forehand του Τσιτσιπά προς τα κάτω πριν ξεφορτωθεί σε ένα παράλογο φόρεχαντ κάτω από τη γραμμή. Η μπάλα χτυπήθηκε, μετά βυθίστηκε απότομα και ο Έλληνας μπορούσε μόνο να παρακολουθήσει καθώς πετούσε δίπλα του.

Ο Τσιτσιπάς πέρασε μεγάλο μέρος του χρόνου του στο Court Philippe Chatrier την Τρίτη με παρόμοιο τρόπο, εγινε σε θεατή στον δικό του αγώνα καθώς ο Alcaraz μεθοδικά ξεχώριζε κάθε αδυναμία στο παιχνίδι του. Μετά από άλλη μια εκπληκτική εμφάνιση, ο Ισπανός πέρασε στον ημιτελικό του French Open για πρώτη φορά στη νεαρή του καριέρα με νίκη με 6-2, 6-1, 7-6 (5).

Εχουμε λοιπόν έναν πολυαναμενόμενο ημιτελικό αγώνα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, μια μάχη των δύο καλύτερων παικτών στον κόσμο που έχουν ανταλλάξει το Νο 1 της κατάταξης χωρίς να βρίσκονται αντιμέτωποι για περισσότερο από ένα χρόνο. Είναι μόνο ο δεύτερος ημιτελικός grand slam του Αλκαράζ. Κέρδισε το πρώτο του, στο US Open τον περασμένο Σεπτέμβριο, προτού κερδίσει τον Casper Ruud στον τελικό .

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Τζόκοβιτς έφτασε στην τελευταία τετράδα ανακάμπτοντας από ένα νωθρό, σταθερό ξεκίνημα για να πετύχει μια πειστική νίκη με 4-6, 7-6 (0), 6-2, 6-4 απέναντι στην Κάρεν Χατσάνοφ, με αυτοπεποίθηση περνώντας το μεγαλύτερο τεστ του στο τουρνουά μέχρι στιγμής.

Ο Αλκαράζ είπε: «Αυτό το ματς [κόντρα στον Τζόκοβιτς], όλοι ήθελαν να παρακολουθήσουν. Θα έλεγα ότι θα είναι ένας πολύ καλός αγώνας για να παίξετε και να παρακολουθήσετε επίσης. Ήθελα πολύ να παίξω αυτό το ματς. Πάντα λέω ότι αν θέλεις να είσαι ο καλύτερος πρέπει να νικήσεις τους καλύτερους».

Από την αρχή, ο Αλκαράζ έπνιξε τον Τσιτσιπά με την αδυσώπητη, παντοδική του επίθεση. Έριξε ολόκληρο το σωματικό του βάρος σε πυρηνικά forehands, αναγκάζοντας τον αντίπαλό του πολύ πίσω από τη γραμμή βάσης πριν τον πιπερώσει με drop shots. Η αδιαπέραστη άμυνά του έκανε το γήπεδο να φαίνεται στενό, ενώ ο Αλκαράζ εξουδετέρωσε και ένα από τα πιο αποτελεσματικά σερβίς στο παιχνίδι.

Ο Τσιτσιπάς είναι ο πέμπτος καλύτερος παίκτης στον κόσμο και ένα από τα αστέρια της νεότερης γενιάς. Ο δεύτερος εδώ το 2021, όπου οδήγησε τον Τζόκοβιτς με δύο σετ, περιγράφει περήφανα τα χωμάτινα γήπεδα ως την επικράτειά του.

Μπήκε στο τουρνουά με ρεαλιστικές ελπίδες τίτλου, αλλά σε ένα από τα μεγαλύτερα στάδια του τένις ήρθε αντιμέτωπος με έναν αντίπαλο που φαινόταν να παίζει ένα διαφορετικό άθλημα.

Προς τιμήν του ο Τσιτσιπάς πάλεψε μέχρι τέλους. Έχασε 5-2 και διπλό match point, έχοντας κερδίσει μόνο τέσσερα παιχνίδια συνολικά, πολέμησε σκληρά και κράτησε τον εαυτό του στη ζωή αρκετά ώστε να χτυπήσουν τα νεύρα στον Alcaraz. Όμως μάζεψε τον εαυτό του και έκλεισε μια τεράστια νίκη στο τάι μπρέικ.

Ο Αλκαράζ ξεκίνησε το τουρνουά ως το Νο 1 του κόσμου σε grand slam για πρώτη φορά, το βαρύ φαβορί στην τρίτη του πλήρη σεζόν. Μέχρι στιγμής έχει χειριστεί όλη την πίεση που συνοδεύει αυτό το καθεστώς. Τώρα θα αντιμετωπίσει ένα πραγματικό μέτρο της φόρμας και του επιπέδου του απέναντι στον πιο επιτυχημένο ανδρικό παίκτη όλων των εποχών.

Νωρίτερα, ο Τζόκοβιτς δυσκολεύτηκε αρχικά να βρει το βεληνεκές του απέναντι σε έναν επίμονο Khachanov. Καθώς η προοπτική για ένα έλλειμμα σε δύο σετ διαφαινόταν, ο Σέρβος, ο οποίος φαινόταν εκτός επαφής στο πρώτο σετ, απάντησε δημιουργώντας ένα άψογο tie-break πριν φτάσει στη νίκη.

Ο Τζόκοβιτς προσπάθησε να χτίσει τη φόρμα του στο Γαλλικό Όπεν μετά από μια σεζόν στο χώμα που πλαισιώθηκε από προβλήματα τραυματισμών και αδιάφορη φόρμα, και η αποθεραπεία του κόντρα στον Khachanov έδειξε ότι έχει γίνει μεγαλύτερη πρόοδος. Ένα μνημειώδες έργο περιμένει.