Πήραν θετικά αποτελέσματα οι ομάδες της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους. Αποτελέσματα και στιγμιότυπα

Μετά την τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού επί της Marseille για το Champions League, οι επιτυχίες των ομάδων της Ελλάδας συνεχίστηκαν και στον θεσμό του Europa League με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και στο Conference League με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης ΑΡΗ και ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

Europa League:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς – GENK 1-0

Έκανε το πρώτο βήμα για τα play off  του Europa League ο Ολυμπιακός Πειραιώς! Οι «Ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» της Genk με σκορ 1-0. Έβαλαν έτσι θεμέλια για να πάρουν την πρόκριση και καλούνται να διαχειριστούν τη νίκη τους στη ρεβάνς του Cegeka Arena στο Βέλγιο. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Φορτούνης μόλις στο 22’ δευτερόλεπτο του αγώνα.

Conference League:

ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης – Dynamo Kiev 1-0

Προβάδισμα πρόκρισης στα play off του Conference League απέκτησε ο ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης  Με πειστική εικόνα, οι «Κίτρινοι» επικράτησαν με σκορ 1-0 της Dynamo Kiev στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και πάνε με άλλο αέρα στη ρεβάνς του Βουκουρεστίου. Το γκολ για τους Θεσσαλονικείς ο Λούις Πάλμα στο 65’ λεπτό.

Hajduk Split – ΠΑΟΚ 0-0

Αυτό που ήθελε, ο ΠΑΟΚ το πήρε μεσα στο Stadion Poljud. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρότι πιέστηκε, απέσπασε το 0-0 από την Hajduk Split εκτός έδρας. Ετσι, πάει στη ρεβάνς της Τούμπας την άλλη εβδομάδα με αισιοδοξία για νίκη στην καυτή ‘’Τούμπα’’ και να πανηγυρίσει την πρόκριση στα play off του Conference League.