Πήρε το τρίποντο ο Εθνικός στο Δασάκι επί της ΑΕΛ και ανέβηκε βαθμολογικά (στιγμιότυπα)

Το τέρμα του Καμπρέρα στο 45’ αρκούσε στον Εθνικό για να κερδίσει την ΑΕΛ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι «κυανόλευκοι» αξιοποίησαν το καλό πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη υπερασπίστηκαν επιτυχώς το υπέρ τους αποτέλεσμα και πήραν τη σημαντική νίκη. Διευρύνθηκε σε πέντε αγώνες το αρνητικό σερί των «κίτρινων» της Λεμεσού που χάνουν συνεχώς έδαφος.

Με γκολ προς το τέλος του ημιχρόνου εξαργύρωσε την υπεροχή του ο Εθνικός. Οι γηπεδούχοι μετά τα πρώτα λεπτά, ισορρόπησαν τον αγώνα και με την πάροδο του χρόνου απέκτησαν τον έλεγχο.

Στο 22’ ήρθε η πρώτη προειδοποιητική βολή από τον Καμπρέρα, όμως, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια μετά την κεφαλιά του. Με τη συμπλήρωση μισής ώρα αγώνα ο Ντε Ιριόντο έκανε το δυνατό μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω και δυο λεπτά μετά ο Καμπρέρα σκόραρε από θέση οφσάιντ και σωστά υποδείχθηκε από το βοηθό.

Στο 39’ η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Τσέρνιχ από πολύ δύσκολη θέση υποχρέωσε τον Παναγή σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ, ωστόσο ο Εθνικός απάντησε άμεσα με δυνατό σουτ του Χριστοφή, το οποίο πέρασε έξω.

Το ημίχρονο όδευε προς το τέλος του, αλλά ο Καμπρέρα ήταν αποφασισμένος να σκοράρει και να στείλει την ομάδα του στα αποδυτήρια με το υπέρ της αποτέλεσμα. Στο 45’ εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Μούριελ στο διαγώνιο σουτ του Μάριου Ηλία και με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ.

Με δυο αλλαγές μπήκε στην επανάληψη η ΑΕΛ, με τον Χρίστο Χαραλάμπους να προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και να την κάνει πιο ανταγωνιστική. Οι Ανδρέου και Μορέιρα δεν άλλαξε κάτι επί της ουσίας, αφού επιθετικά η ΑΕΛ παρέμεινε νωχελική, ωστόσο αμυντικά ήταν καλύτερη και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να αναπτυχθούν στην κόντρα.

Στο 58’ καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, με τον Μόρσεϊ να εκτελεί το φάουλ και ο Παναγή να διώχνει σε κόρνερ. Η ΑΕΛ κρατούσε την μπάλα και προσπαθούσε να διασπάσει την καλή αμυντική λειτουργία του Εθνικού και στο 63’ ο Μεντόγεβιτς από κοντά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε μέχρι το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι να προσπαθούν για την ισοφάριση και οι γηπεδούχοι να παίζουν στο μισό γήπεδο για να διαφυλάξουν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Ο Μορέιρα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά ο Παναγή δήλωσε παρών και κράτησε το υπερπολύτιμο 1-0 για τον Εθνικό.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Παναγή, Σπιρόφσκι (75’ Αγγελόπουλος), Ντε Ιριόντο, Περατικός, Λομοτέι, Νικολάου, Ιωάννου, Καμπρέρα, Ηλία Μ. (75’ Γκόμες), Ντράζιτς (61’ Λίπσκι), Χριστοφή (56’ Πεχλιβάνης).

ΑΕΛ: Μούριελ, Φραντζής, Σωτηρίου, Μπάστο (72’ Μπεραχίνο), Μεντόγεβιτς, Τσέρνιχ (46’ Ανδρέου), Σρνιτς, Μαρς (46’ Μορέιρα), Μόρσεϊ (81’ Κα), Μακρής (72’ Παπαφώτης), Τζάλμα.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: