Παλικαρίσια πρόκριση της ΑΕΚ μέσα στο Partizan Stadium και εξασφάλισε συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Όμιλο

Η ΑΕΚ ‘’παλικάρι’’ απέσπασε ισοπαλία με σκορ 2-2, μέσα στο Βελιγράδι, κόντρα στην Partizan, στον μεταξύ τους επαναληπτικό αγώνα, για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa League και εξασφάλισε για τρίτη φορά στην ιστορία της, παρουσία σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Τι και αν βρέθηκε και στον πρώτο αγώνα σχετικά νωρίς πίσω στο σκορ με 1-0 από την Partizan με γκολ του Gomes Ricardo 24’ λεπτό, η ΑΕΚ έδειξε ότι ξέρει τι θέλει  στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη στο Ευρωπαϊκό ραντεβού της. Έδειξε υπομονή δεν πανικοβλήθηκε και δεν την επηρέασαν οι χιλιάδες εκδηλωτικότατοι οπαδοί της Partizan. αφού το 1-0 δεν ήταν τίποτε άλλο από το να φέρει το ‘’κόλπο’’ της πρόκρισης στα ίσα.

Το ημίχρονο έκλεισε στο 1-0 και οι ‘’Κιτρινοπράσινοι’’ μπήκαν στο Β’ ημίχρονο αποφασισμένοι να επιτύχουν το γκολ που θα τους έκανε  ‘’αφεντικό’’ της πρόκρισης. Για άλλη μια φορά έβγαλε αντίδραση, ήταν σοβαρή και προ πάντων ο  José Luis Oltra Castañer έδειξε ότι ήταν πολύ διαβασμένος για το Ευρωπαϊκό ραντεβού της ομάδας του.

Οι ‘’Κιτρινοπράσινοι’’ ισοφάρισαν σε 1-1 στο 51’ λεπτό με γκολ του Gyurcso Adam και πλέον η πρόκριση άρχισε να γέρνει προς Λάρνακα μεριά.  Δεν πρόλαβαν όμως οι της ΑΕΚ να χαρούν το γκολ, αφού υπήρξε άμεση απάντηση από την Partizan με τον Gomes Ricardo να επιτυγχάνει το 2-1 στο 54’ λεπτό, φέρνοντας και πάλι την πρόκριση στα ίσα.

Αυτή τη φορά όμως ήταν σειρά των Σέρβων να μην χαρούν το γκολ για πολύ αφού ο Faraj Imad στο 57’ λεπτό πέτυχε το 2-2 και έβαζε ξανά το μπαλάκι με το όνομα της ΑΕΚ στην κλήρωση των Play Off του Europa League.

Από κει και πέρα οι Δευτεραθλητές κατάφεραν να μην επιτρέψουν στους επιθετικούς της Partizan να τους απειλήσουν ιδιαίτερα εκτός από ένα δοκάρι για την Partizan σε σουτ από τον Diabate στο 76’ λεπτό. Το τελικό σφύριγμα του αγώνα βρήκε τους ποδοσφαιριστές, το επιτελείο και τους λιγοστούς αλλά εκδηλωτικούς οπαδούς τους να πανηγυρίζουν έξαλλα μέσα στο Partizan Stadium.

H ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στα Play Off του Europa League την Dnipro Ουκρανίας. Το πρώτο παιγνίδι θα γίνει στις 18 Αυγούστου μάλλον στην Πολωνία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και ο επαναληπτικός στην «ΑΕΚ Αρένα» στις 25 Αυγούστου.