Παναθηναϊκός: Ο Βασιλιάς στο θρόνο του και στους 7 ουρανούς της Euroleague

Η απόβαση του Παναθηναϊκου στο Βερολίνο στέφθηκε με επιτυχία.

Είναι ένα Σαββατοκύριακο χαράς και περηφάνιας για τους φίλους του Παναθηναικού. Μετά το κύπελλο στο ποδόσφαιρο ψες, ήλθε απόψε η κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης στην καλαθόσφαιρα με την κατάκτηση της κούπας της Euroleague. Θυμίζουμε ότι η τελευταία φορά που κατέκτησε την κούπα της Euroleague ήταν το 2011 όταν είχε νικήσει την Maccabi με 78-71.

Ένας εξαιρετικός λοιπόν Παναθηναικός ήλθε με φόρα από την εμφάνιση στον ημιτελικό και παρόλο που ξεκίνησε κάπως νωθρά στον τελικό, μετά το 1ο δεκάλεπτο με μια άμυνα γρανίτη και με ψυχή και αγωνιστικό τσαμπουκα νίκησε την Real Μαδρίτης με το εμφατικό 95-80

Είναι γουρλιδικο το Βερολίνο αφού και στον τελικό του 2009 στην ίδια πόλη ο Παναθηναϊκος κατέκτησε και τότε το τρόπαιο της Euroleague αφού είχε νικήσει την CSKA Μόσχας με 73-71.

Με τη νίκη αυτή οι “Πράσινοι” έγιναν τώρα Επταστεροι και είναι η πλέον πολυνίκης ομάδας στις κατακτήσεις της Euroleague.

Μετά τον αγώνα έξαλλοι ήταν οι πανηγυρισμοί των χιλιάδων οπαδών του Παναθηναϊκού στις κερκίδες  μαζί με τους λεβέντες καλαθοσφαιριστές της αγαπημένης τους ομάδας, τον Εργκιν Αταμάν φορωντας ένα καπελάκι που έγραφε CHAMPION  και τον ηγέτη των Πράσινων Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο παρκέ.