ΠΑΦΟΣ F.C. – ΟΜΟΝΟΙΑ: Το γκολ του Zairo στις καθυστερήσεις αφήνει ανοικτούς «λογαριασμούς» για τον επαναληπτικό

Ισόπαλος με σκορ 1-1 έληξε ο πρώτος αγώνας για τα ημιτελικά του Κυπέλλου μεταξύ της ΠΑΦΟΣ F.C. και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Οι «Πράσινοι» μπήκαν δυνατά στον αγώνα και κατάφεραν να προηγηθούν με 0-1 με τον Λοϊζου στο 5’ λεπτό. Απ εκεί και πέρα οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή έφεραν τον αγώνα στα μέτρα τους και κρατούσαν μακριά τους ποδοσφαιριστές του Míchel Salgado από την εστία του Fabiano πλην μιας φάσης στο 32’ λεπτό όπου ο Ναμ σε μακρινό σουτ του Ναμ η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, έσκασε στο έδαφος και απομακρύνθηκε.

Το Α’ ημίχρονο έληξε με 0-1.

Με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου η ΠΑΦΟΣ F.C. «πατούσε» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο επιδιώκοντας από νωρίς την ισοφάριση. Η έλλειψη καθαρού μυαλού όμως στην τελική προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές των «Γαλάζιων» αλλά και η σωστή αμυντική λειτουργία των «Πρασίνων» κρατούσε το σκορ αναλλοίωτο.

Όσο περνούσε ο χρόνος η ομάδα της Πάφου πίεζε περισσότερο και γυρόφερνε την εστία του Fabiano επιδιώκοντας με μανία την ισοφάριση. Από το 83’ λεπτό οι «Πράσινοι» έπαιζαν με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Μπέζους.

Η λύτρωση για την ομάδα της Πάφου ήρθε στο 3’ λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ζάϊρο να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους 5500 χιλιάδες ένθερμους οπαδούς της ΠΑΦΟΣ F.C..

Μαζί με τους χιλιάδες Παφίτες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με την θυγατέρα του που χειροκρότησε από ικανοποίηση για την ισοφάριση.

Το 1-1 σίγουρα αφήνει ανοικτή την πρόκριση στον επαναληπτικό που θα γίνει στις 26 Απριλίου στο ΓΣΠ και για τις δύο ομάδες αφού ως γνωστό δεν ισχύει ο κανονισμός για το εκτός έδρας γκολ. Όποιος κερδίσει θα πάρει την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.