Ποια ομάδα θα σηκώσει το Κύπελλο; ΑΠΟΛΛΩΝ και ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Νεάπολης διεκδικούν το τρόπαιο

  • Ο μεγάλος τελικός σε λίγο με ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι στο «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ» για το FINAL 4 του Κυπέλλου Πετόσφαιρας Γυναικών μεταξύ:

Property Gallery ΑΠΟΛΛΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Νεάπολης

Οι Πρωταθλήτριες ”ΑΜΑΖΟΝΕΣ” στοχεύουν στο Double μετά από 5 χρόνια και  θα επιδιώξουν με το γνωστό παθός τους να κατακτήσουν και το κύπελλο το οποίο θα είναι το 5ο στην ιστορία τους. Ο προπονητής του ΑΠΟΛΛΩΝΑ Γιάννης Γιαπάνης έχει το μομέντουμ ως Πρωταθλητής και ξέρει πώς να διαχειριστεί την πίεση κατά τη διάρκεια του αγώνα για να κερδίσει και το τρόπαιο του κυπέλλου.

Η Δευτεραθλήτρια ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Νεάπολης από την άλλη βρίσκεται σε τελικό κυπέλλου μετά από 31 χρόνια (τελευταίος το 1991) και συνολικά τον 4ο τελικό στην ιστορία της.  Ένα κύπελλο που δεν το έχει κατακτήσει στις προηγούμενες παρουσίες της σε τελικό, γι αυτό θέλει διακαώς  το πρώτο τρόπαιο κυπέλλου. Η προσφυγική ομάδα κέρδισε για τελευταία φορά τίτλο το 1992 όταν στέφτηκε Πρωταθλήτρια. Αν κατακτήσει το κύπελλο θα είναι και ένα είδος ανταμοιβής για την φετινή πορεία της ομάδας αφού έχασε στο τσακ τον τίτλο του Πρωταθλήματος από την σημερινή της αντίπαλο ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Ο προπονητής της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Γιάννης Νικολάκης είναι έτοιμος να κάνει ότι χρειάζεται για να νικήσει τις Πρωταθλήτριες και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Στις 4 αναμετρήσεις των 2 σημερινών φιναλίστ στο θεσμό του Πρωταθλήματος 2021-2022 η ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ νίκησε 3 φορές και η ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ 1 φορά. Χαρακτηριστικό είναι ότι και τις 4 φορές το αποτέλεσμα ήταν 3-2. Σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες το θέαμα που πρόσφεραν οι πετοσφαιρίστριες ήταν εξαιρετικό, κάτι που αναμένουμε να δούμε και σήμερα.

Πάντως την μάχη της κερκίδας κερδίζουν οι Φυγάδες αφού με τα συνθήματα τους θέλουν να σπρώξουν τις ΑΜΑΖΟΝΕΣ στην κατάκτηση του Κυπέλλου για το Double.