Πρώτη νίκη για την ΑΕΚ που απέδρασε με το διπλό από τα βουνά της Περιστερώνας

Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου (02/09) η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Δόξας με 2-0, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA.

Τα γκολ της ομάδας της Λάρνακας σημείωσαν οι Πονς και Φαράζ, ενώ είχαν και δοκάρι με το Σολ.

Δύο δοκάρια είχαν και οι γηπεδούχοι με τους Ναμπί και Γκλεόφιλο. Χωρίς βαθμό παραμένει η προσφυγική ομάδα, μετά από τρεις αγωνιστικές.

Η γηπεδούχος ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και στην πρώτη της ευκαιρία… πλησίασε το γκολ στο 8’. Ο Ναμπί έκανε το δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση, ο Πίριτς άγγιξε την μπάλα που χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι κι ακολούθως απομακρύνθηκε.

Με την πάροδο του χρόνου, η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και στην πρώτη της ευκαιρία άνοιξε το σκορ. Σέντρα του Σάντσεζ από δεξιά, κεφαλιά του Πονς και 1-0 για την ομάδα της Λάρνακας στο 22’.

Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της, αλλά ο Σολ στάθηκε άτυχος, αφού μετά από σέντρα από αριστερά, η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι του Σισκόφσκι.

Η προσφυγική ομάδα προσπάθησε ν’ αντιδράσει και στο 26’ είχε ξανά μία καλή στιγμή και πάλι με μακρινό σουτ του Ναμπί, με τον Πίριτς να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Απ’ εκεί και πέρα, η ομάδα του Όλτρα έλεγξε το ρυθμό του αγώνα και κρατούσε τους αντιπάλους της μακριά από την εστία του Πίριτς, διατηρώντας σχετικά εύκολα το προβάδισμά της.

Μάλιστα, ήταν και η ομάδα που είχε την τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, όταν το σουτ του Σολ… έφυγε μόλις έξω στο 41’.

Καλύτερη η ομάδα της Λάρνακας στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους είχε δύο καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως ο Σισκόφσκι σταμάτησε τόσο το σουτ του Σάντος στο 50’, όσο και το σουτ του Λέδες ένα λεπτό αργότερα.

Στο 59’, η ΑΕΚ είχε μία καλή στιγμή, όταν ο Σολ δεν έπιασε… γεμάτα την μπάλα μέσα από την περιοχή και το σουτ του απέκρουσε εύκολα ο Σισκόφσκι, με τη Δόξα να… απαντάει με μεγάλη χαμένη ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα. Ο Γκλεόφιλο έκανε το σουτ, με τον Πίριτς να αποκρούει και στη συνέχεια να έχει και… σύμμαχο το δοκάρι, αφού διατήρησε έτσι το 1-0.

Κι αφού… κράτησε το 1-0 η ομάδα του Όλτρα κατάφερε στη συνέχεια να διπλασιάσει τα τέρματά της και να είναι ακόμα πιο κοντά στο τρίποντο. Ο Σάντος έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Φαράζ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0 στο 64’.

Μετά κι από αυτό το γκολ, ουσιαστικά κρίθηκε και η νικήτρια αυτού του αγώνα, με την ομάδα του Σακκά να μην μπορεί να βγάλει… αντίδραση και την ΑΕΚ να χάνει κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει και το 2-0 να παραμείνει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι, Πάντιτς (85’ Κωνσταντίνου), Σιέλης, Τραϊτσέφσκι (62’ Σετσέροβιτς), Ναμπί, Γκλεόφιλο, Αντωνιάδης, Μούσα (46’ Τσικόνε), Στυλιανού, Β. Κυριάκου (76’ Αντουί), Ασάντε (46’ Σαντίκ).

ΑΕΚ: Πίριτς, Σάντσεζ, Γκαρθία (28’ Κάσας), Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Λέδες, Πονς (90+2’ Μάμας), Σάντος (83’ Γκάμα), Φαράζ, Τρισκόφσκι (83’ Καπτούμ), Σολ (90+2’ Λόπες).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα