Σε ένα εξαιρετικό αγώνα στο ‘’Αντώνης Παπαδόπουλος’’ Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα έμειναν στην ισοπαλία (στιγμιότυπα)

Σε ένα δραματικό παιγνίδι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», Ανόρθωση και Σαλαμίνα εξήλθαν ισόπαλες 2-2. Προηγήθηκε η Ανόρθωση 2-0, ισοφάρισε η Σαλαμίνα που είχε συνολικά τρία δοκάρια με τον Κορρέα να αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες από το 55’ με απευθείας κόκκινη.

Δραματικό το παιγνίδι με πολλές φάσεις και ένταση με το νικηφόρο σερί της Ανόρθωσης να σταματάει απέναντι στην Σαλαμίνα.

Το παιγνίδι ξεκίνησε με τη Σαλαμίνα μόλις στο 2’ να έχει την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, με τον Ντορεγκαράι να κάνει την κεφαλιά αλλά να μαζεύει με διπλή προσπάθεια ο Αρμπολέδα.

Η «Κυρία» ήταν αυτή όμως που από την αρχή του αγώνα είχε τον έλεγχο με τη Σαλαμίνα να περιμένει πίσω και να προσπαθεί να βρει χώρους στις αντεπιθέσεις.

Στο 5’ η Ανόρθωση σκόραρε με Καστέλ αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ καθώς στην αρχή της φάσης ήταν εκτεθειμένος ο Τσίκο.

Στο 9’ ένα μακρινό φάουλ του Γκερέρο έβγαλε σε κόρνερ ο Μελίσσας, ενώ μία κεφαλιά του Καστέλ στο 17’ δεν απείλησε καθόλου την εστία της Σαλαμίνας. Το ίδιο και ένα σουτ του Κατσάρη για τη Σαλαμίνα δύο λεπτά αργότερα με τη μπάλα να φεύγει πολύ έξω.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, ήταν όμως οι φιλοξενούμενοι που είχαν την πρώτη τεράστια ευκαιρία στο παιγνίδι. Στο 36’ ο Ντιακιτέ από πολύ κοντά έκανε την κεφαλιά, όμως ο Αρμπολέδα έβγαλε εντυπωσιακά, με τη μπάλα στη συνέχεια να χτυπάει και στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Ηταν όμως ξανά η Σαλαμίνα που είχε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Αρμπολέδα να κρατάει ξανά το μηδέν! Στο 44’ ο Χριστοδούλου εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, με τον Κολομβιανό τερματοφύλακα της Ανόρθωσης να απογειώνεται να βγάζει σε κόρνερ.

Και αφού η Σαλαμίνα δεν πέτυχε ένα τέρμα στις καλές φάσεις που βρήκε, τέθηκε σε ισχύ ο… νόμος του ποδοσφαίρου. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τσίκο πήρε την κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της παλιάς του ομάδας κάνοντας το 1-0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ανόρθωση στο 50’ να διπλασιάζει τα τέρματά της! Ήταν η γρήγορη επίθεση των γηπεδούχων, ο Φερέριρα έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά και ο Γκερέρο με απευθείας βολέ έκανε το 2-0 με τον Μελίσσα να μην μπορεί να συγκρατήσει τη μπάλα.

Η Σαλαμίνα όμως απάντησε άμεσα στο 52’, με τον Κατσάρη μετά από εκτέλεση φάουλ να πετυχαίνει τέρμα και να μειώνει σε 2-1.

Οχι μόνο αυτό, αλλά στο 55’ ο Κορρέα άφησε την Ανόρθωση με 10 παίκτες με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Φερνάντες.

H Σαλαμίνα μετά την κόκκινη είχε την κατοχή της μπάλας με την Ανόρθωση να αμύνεται για να κρατήσει το 2-1. Στο 71’ ο Γκερέρο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φερνάντες είχε ένα πολύ άστοχο μακρινό σουτ για τους φιλοξενουμένους.

Στο 76’ η Σαλαμίνα είχε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με τον Ντορεγκαράι να κάνει την κεφαλιά μετά από σέντρα από τα δεξιά αλλά η μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο 90’+3 η Ανόρθωση είχε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει τρία τα τέρματά της. Ο Ουαγκέ έκανε την πάσα από τα δεξιά, ο Γουαρίς το πλασέ αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Σαλαμίνας.

Δευτερόλεπτα αργότερα η Σαλαμίνα είχε τρίτο δοκάρι σε κεφαλιά του Ντορεγκαράι και στην εξέλιξη της φάσης το γυριστό του Κουσμάνοβιτς έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια!

Τρίτο δοκάρι για την Σαλαμίνα! Ο Ντορεγκαράι την κεφαλιά, η μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Δύο δοκάρια για τις δύο ομάδες σε μερικά δευτερόλεπτα!

Στο 90’+13 η Σαλαμίνα πέτυχε το τέρμα της ισοφάρισης! Ο Παπαγωργίου έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μιγκελίτο με εξαιρετική κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2!

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Μαρμούκ, Κορέια, Κορρέα, Ιωάννου (64’ Τιουνέ), Τεχέρα, Φερέιρα (90’ Γουαρίς), Τσίκο (64’ Αντωνίου), Γκερέρο, Καστέλ (87’ Γκασάμα).

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Σεργίου, Ντάτκοβιτς, Ντιακιτέ, Χριστοδούλου, Μπεραχάνο (90’+1 Κουσμάνοβιτς), Κονέ (53’ Παπαγεωργίου), Κατσιάρης, Νάρσινγκ (53’ Μιγκελίτο), Ντουρμισάι (53’ Φερνάντες), Ντορεγκαράι.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: