Σε λίγο ένα ”αιώνιο” ντερμπι της Λεμεσού ΑΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝ με κίνητρο μόνο το γόητρο

Καλησπέρα από το νέο γήπεδο Λεμεσού ‘’αλφαμέγα’’ όπου σε λίγο η ΑΕΛ υποδέχεται ως τυπικά γηπεδούχος τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του Β’ γκρουπ. Ο αγώνας διεξάγεται με τιμωρημένο το Βόρειο πέταλο λόγω τιμωρίας για την τυπικά γηπεδούχο και χωρίς φιλάθλους για τον τυπικά φιλοξενούμενο μετά και την γνωστή απόφαση της ΚΟΠ για μη μετακίνηση οπαδών όλων των φιλοξενουμένων ομάδων.  

Η ομάδα του Αλέξη Γαρπόζη  μετά τον αποκλεισμό από το κύπελλο από την σημερινή της αντίπαλο θέλει τη νίκη γοήτρου της πόλης, όχι μόνο για την ήττα και αποκλεισμό με σκορ 3-1, αλλά και από το γεγονός ότι ήδη μετρά τρεις ήττες από τους ‘’Γαλάζιους’’ την φετινή αγωνιστική περίοδο (Δύο ήττες για το πρωτάθλημα με  2-0 στον αγώνα του Α’ γύρου και 3-1 στον αγώνα του Β’ γύρου), και σίγουρα δεν θέλει ένα καρέ από ήττες από τον ‘’αιώνιο’’ αντίπαλο. Οι ‘’γαλαζοκίτρινοι’’ προέρχονται από ισοπαλία εκτός έδρας με τον Οθέλλο και με νίκη σήμερα θα μειώσουν την διαφορά στο -4 από τους ‘’Γαλάζιους’’ στην προσπάθεια κατάληψης της 1ης θέσης του Β’ γκρουπ για λόγους γοήτρου.  Οι ποδοσφαιριστές του Αλέξη Γαρπόζη θα επιδιώξουν να πάρουν  πάθος και μοναδικό στόχο τη νίκη τόσο για τους βαθμούς όσο και για το γόητρο στην πόλη.

Από την άλλη οι ‘’Γαλάζιοι’’ μετά τις δύο τεράστιες  νίκες στο θεσμό του κυπέλλου επί της ΑΕΛ  και της ΑΕΚ που έφεραν την πολυπόθητη πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου, καλούνται σήμερα να ‘’προσγειωθούν’’ στην πραγματικότητα ενός αγώνα του Β’ γκρουπ χωρίς οποιαδήποτε βαθμολογική σημασία, όμως με τη σημασία του γοήτρου στο ‘’αιώνιο’’ ντέρμπι της Λεμεσού. Επιπρόσθετα έδειξαν ότι στον τελευταίο αγώνα τους με τη Νέα Σαλαμίνα που νίκησαν με 2-0 έπαιξαν με σοβαρότητα και ήταν στοχοπροσηλωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο όπως τους θέλει ο Pablo Machin. Σήμερα πέραν του κινήτρου για νίκη γοήτρου θέλουν να κρατηθούν σε ψηλά επίπεδα απόδοσης όπως τους θέλει ο Ισπανός προπονητής, για να είναι σε ετοιμότητα για την μάχη των ημιτελικών, αλλά παράλληλα να κερδίσουν την ‘’αιώνια’’ αντίπαλο για τέταρτη φορά φέτος και να δείξουν ότι είναι το απόλυτο αφεντικό της πόλης.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και τις κινήσεις τακτικής των δύο προπονητών Γαρπόζη και Machin.

Δείτε τα φύλλα αγώνα με τις 11-αδες και τους αναπληρωματικούς:

ΑΕΛ