Σε λίγο ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΚ σε ένα αγώνα όπου και οι δύο θέλουν διακαώς το τρίποντο

Καλησπέρα από το νέο γήπεδο Λεμεσού «αλφαμέγα» όπου σε λίγο θα έχουμε ένα αγώνα εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Ο “πληγωμένος” ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ που προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες (από Πάφος F.C. εντός και Ομόνοια εκτός) φιλοξενεί την επίσης “πληγωμένη” ΑΕΚ που προέρχεται από μία ισοπαλία (με Ομόνοια εκτός) και μια ήττα (με ΑΠΟΕΛ εντός).

Για τις δύο ομάδες είναι ένας αγώνας που δεν έχουν άλλη επιλογή εκτός από το τρίποντο. 

Οι «Γαλάζιοι» χωρίς τον Vladan Milojevic στον πάγκο της ομάδας αλλά και με σημαντικές απουσίες (Χάμπος, Sagal, Peybernes, Ψυχας) θέλουν επειγόντως να επιστρέψουν στις νίκες για να μην χάσουν επαφή με την κορυφή (αυτή την στιγμή βρίσκονται στο – 8 από την κορυφή. Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με πάθος και αποφασιστικότητα για να πάρουν μόνο το τρίποντο, που θα τους φέρει στην 4η θέση με 21β. και στους -5β. από την κορυφή.

Την προσπάθεια των «Γαλάζιων» στηρίζουν 7500+ ένθερμοι «Φυγάδες» που έστησαν μια φανταστική ατμόσφαιρα.

Από την άλλη η ΑΕΚ έχει μια άσχημη χρονιά  μέχρι στιγμής κάτι που έφερε και την διακοπή της συνεργασίας με τον Jose Luis Oltra (σήμερα στον πάγκο με υπηρεσιακό προπονητή τον Παναγιώτη Γιάννου) έρχεται στη Λεμεσό γνωρίζοντας ότι το εμπόδιο του Απόλλωνα είναι ψηλό. Οι «Κιτρινοπράσινοι» θέλουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα φεύγοντας με το τρίποντο από το «αλφαμέγα», ένα γήπεδο που στις προηγούμενες τέσσερεις επισκέψεις τους γνώρισαν ισάριθμες ήττες ( Δύο από Απόλλωνα και από μία με Αρη και ΑΕΛ). Επιπρόσθετα δε στην περσινή χρονιά οι «Γαλάζιοι» πέτυχαν τρεις νίκες και οι «Κιτρινοπράσινοι» μία.

Σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι οι στατιστικές φυσικά βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός του αγωνιστικού χώρου. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-αδες και τους αναπληρωματικούς: