Σε λίγο Απόλλων-Ομόνοια στο ”Αλφαμέγα” με τους “Γαλάζιους” να καίγονται περισσότερο για το τρίποντο

Καλησπέρα από το στάδιο ‘’Αλφαμέγα’’ όπου σε λίγο θα έχουμε ένα αγώνα ντέρμπι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ‘’Ο θάνατος σου η ζωή μου’’. Ο ΑΠΟΛΛΩΝ αντιμετωπίζει την ΟΜΟΝΟΙΑ στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος. Είναι ένας αγώνας που ίσως καθορίσει ποια ομάδα θα βρίσκεται στην 6άδα ή αν η αγωνία θα συνεχίσει μέχρι την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Η ομάδα του Pablo Machin προέρχεται από οδυνηρή ισοπαλία 1-1 με την ΠΑΦΟΣ F.C. μέσα στο ‘’Στέλιος Κυριακίδης’’ που γίνεται ακόμα πιο οδυνηρή αφού οι ‘’Γαλάζιοι’’ δέχθηκαν την ισοφάριση στο 90’ και στερήθηκαν το τρίποντο που σήμερα θα ήταν εξαιρετικής σημασίας αφού με νίκη σήμερα θα ισοβαθμούσαν με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Οι «Γαλάζιοι» βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση στο -5 από την εξάδα και την σημερινή τους αντίπαλο και δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τα δώσουν όλα για τη νίκη. Ο στόχος της 6άδας είναι δύσκολος όμως ο Απόλλωνας έχει την ποιότητα και τις δυνατότητες να ανατρέψει τα δεδομένα. Για να γίνει όμως αυτό επιβάλλεται σήμερα με σοβαρότητα, πάθος αλλά και πειθαρχία στο αγωνιστικό πλάνο να πάρουν μόνο το τρίποντο.  Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα είναι το τέλος των ελπίδων για είσοδο στην 6άδα. Είναι αξιοσημείωτο ότι η τελευταία εντός έδρας νίκη για τους ‘’Γαλάζιους’’ καταγράφεται πριν 4 μήνες (08/10/23). Συγκεκριμένα ήταν η 7η αγωνιστική με τη νίκη 4-0 επί της Δόξας Κατωκοπιάς. Αυτό το στατιστικό είναι πρωτόγνωρο για τον Απόλλωνα και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί αυτό το αρνητικό στατιστικό.

Από την άλλη η ομάδα του Kjetil Rekdal  αγνοεί τη νίκη τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές (ισοπαλία 0-0 με την ΑΕΖ στο ‘’Αμμόχωστος ήττα από την Πάφος F.C με 1-2 στο ΓΣΠ και ήττα 2-1 από την ΑΕΚ στην ‘’Αρένα’’) και θέλει διακαώς το τρίποντο για να είναι σίγουρη ότι η είσοδος στην 6άδα θα επιβεβαιωθεί από σήμερα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ βολεύεται και με ισοπαλία αφού θα διατηρήσει τη διαφορά στους +5 και μόνο με αυτοκτονία θα χάσει την 6η θέση και αυτό σε συνδυασμό μόνο αν ο Απόλλωνας κερδίσει τα υπόλοιπα τρία παιγνίδια.

Οι ‘’ΠΡΆΣΙΝΟΙ’’ θα στερηθούν από την στήριξη των οπαδών τους μετά και την απόφαση της ΚΟΠ για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών των φιλοξενούμενων ομάδων.

Σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Οι προπονητές των δύο ομάδων Pablo Machin και Kjetil Rekdal  έχουν το πλάνο τους και αναμένουμε να δούμε πως θα ‘’διαβάζουν’’ την εξέλιξη του αγώνα.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: