Σπουδαία νίκη 2-0 της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena» (στιγμιότυπα)

Με δύο θαυμάσια γκολ των Ορμπελίν Πινέδα και Νίκλας Ελίασον μετά από ισάριθμες ασίστ των Μάνταλου και Σιμάνσκι η ΑΕΚ νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena» και παρέμεινε πολύ κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εμφανώς ανώτεροι από τους Θεσσαλονικείς, έπαιξαν κατά διαστήματα ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και θα μπορούσαν να σημειώσουν κι άλλα γκολ. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ έκανε μια απογοητευτική εμφάνιση, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του ματς να βρει ρυθμό και δεν απείλησε καθόλου στην επίθεση.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό το ματς και στο 5’ ο Ελίασον μπήκε ταχύτατα στην περιοχή του ΠΑΟΚ από τα δεξιά και «έκοψε» την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, αλλά δεν είχε ακολουθήσει κάποιος συμπαίκτης του με αποτέλεσμα να απομακρύνουν οι αμυντικοί. Στο 12’ οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν όταν μετά τη σέντρα του Ελίασον από αριστερά, ο Πόνσε έπιασε την καρφωτή κεφαλιά για να αποκρουσθεί η μπάλα από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι. Τελικά η ανωτερότητα της «Ενωσης» στο ξεκίνημα του ματς καρποφόρησε στο 17’ με τον Μάνταλο να κάνει μια καταπλητκή σέντρα προς τον Πινέδα ο οποίος με  καρφωτή κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, νίκησε τον Κοτάρσκι για το 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν τις εμπνεύσεις για να αντιδράσουν στο γκολ που δέχτηκαν ενώ  οι «κιτρινόμαυροι» από την πλευρά τους προσπάθησαν να κοντρολάρουν τον ρυθμό ώστε να μην βρεθούν εκτεθειμένοι στα μετόπισθεν.

Η ΑΕΚ είχε νέα καλή στιγμή στο 40΄ όταν ο Ελίασον έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Πόνσε έπιασε μια κεφαλιά που έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς άλλη αξιόλογη φάση με τον ΠΑΟΚ να μην έχει ούτε μια τελική προσπάθεια στο πρώτο μέρος, δείγμα της επιθετικής του ανυπαρξίας.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν δυνατά το δεύτερο μέρος με στόχο να φτάσουν στην ισοφάριση ενώ η ΑΕΚ παρέμεινε  ψύχραιμη και καλά τοποθετημένη στον αγωνιστικό χώρο. Στο 50’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Οζντόεφ πάνω στον Ελίασον, αλλά ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Μπριχ μετά και από υπόδειξη του VAR δεν καταλόγισε παράβαση. Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι καλύτερη και στο 54’ έφτασε στο 2-0 όταν ο Σιμάνσκι βρήκε με καλοζυγισμένη σέντρα μέσα στην περιοχή των «ασπρόμαυρων» τον Ελίασον κι αυτός με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ εξακολούθησε να είναι εκτός κλίματος αγώνα απέναντι σε μια ΑΕΚ που είχε στο 65’ ένα μακρινό σουτ του νεοεισελθόντα Τσούμπερ το οποίο δεν βρήκε για λίγο στόχο. Τρία λεπτά αργότερα οι Θεσσαλονικείς είχαν την πρώτη τους τελική στο παιχνίδι με μια άστοχη κεφαλιά του Μεϊτέ μετά από κόρνερ του Ζίφκοβιτς. Στο 82’ ο Γαλανόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρία να σημειώσει και τρίτο γκολ στο 89’ με τον Τσούμπερ να εξαπολύει το σουτ από τον άξονα λίγο πριν μπει στην περιοχή του ΠΑΟΚ και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο 92’ ήταν η σειρά του Πισάρο να κάνει ένα σουτ για να φύγει η μπάλα λίγο έξω από το τέρμα του Κοτάρσκι. Η τελευταία φάση του ντέρμπι σημειώθηκε στο έκτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σάστρε να κάνει το σουτ από καλή θέση με τη μπάλα όμως να κοντράρει στους αμυντικούς και να καταλήγει στα χέρια του Στάνκοβιτς.

Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Ζίφκοβιτς, Μπάμπα, Σιμάνσκι, Σάστρε, Τόμας, Πινέδα και Γκατσίνοβιτς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (83’ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (64’ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Ελίασον (83’ Αμραμπατ), Μάνταλος (64’ Τσούμπερ), Πόνσε (83’ Πισάρο).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (46’ Σάστρε), Εκόνγκ, Νάσμπεργκ (60’ Κουλιεράκης), Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (75’ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (60’ Τάισον), Ζίφκοβιτς, Σαμάτα (75΄ Τόμας).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα όπως τα ανέβασε η Nova Sports:

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: 2-0 (highlights)