Στοιχεία φωτιά από συνομιλίες στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, βγαίνουν εντάλματα

Στοιχεία «φωτιά» για το τεράστιο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, που αφορούσε κυρίως παιχνίδια της Super League 2, αποκαλύπτονται από συνομιλίες των εμπλεκομένων, που παρακολουθούνταν και καταγράφονταν για περισσότερους από τέσσερεις μήνες, μετά από έρευνα του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα στην Ελλάδα και του Διευθυντή της Οικονομικής Αστυνομίας Δημήτρη Λουκόπουλου.

Οι «καυτές» συνομιλίες, που φέρονται να αποκαλύπτουν «ηχηρή» εμπλοκή τριών στελεχών ΠΑΕ, ήταν το έναυσμα, για να δοθεί παραγγελία από τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο στην Οικονομική Αστυνομία, να μπουκάρει σε σπίτια εμπλεκομένων.

Από την περασμένη Παρασκευή, που άρχισε να εξελίσσεται η επιχείρηση και μέχρι σήμερα, έχουν γίνει έφοδοι από την Οικονομική Αστυνομία σε περίπου 30 σπίτια και γραφεία ατόμων, που φέρονται να σχετίζονται με τα παράνομα παιχνίδια, ενώ έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλα στοιχεία.

Οι έρευνες σε σπίτια, γραφεία και επιχειρήσεις των εμπλεκομένων έγιναν σε πέντε πόλεις της Ελλάδας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα και Ηράκλειο, προκειμενου να δεθούν τα στοιχεία της δικογραφίας και να επιβεβαιωθούν όσα έχουν προκύψει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες των προσώπων, που εμπλέκονται.

Η έρευνα κινήθηκε με μεγάλη μυστικότητα, ενώ είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο, μετά από στοιχεία που δόθηκαν από την Ιντερπόλ στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα. Μάλιστα, αφορούσε μεγάλη επιχείρηση για να χτυπηθεί το παράνομο στοίχημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που βρισκόταν σε εξέλιξη σε έξι χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και είχε ξεκινήσει από τις Αυστριακές διωκτικές Αρχές, που είχαν στα χέρια τους στοιχεία για εμπλοκή Ελλάδας, Σουηδίας, Σλοβενίας, Σλοβακίας και Τσεχίας.

Στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής είχε γίνει συνάντηση των Εισαγγελέων των χωρών, που είχαν επλεκόμενες ομάδες στο παράνομο στοίχημα. Η συνάντηση είχε γίνει στη Χάγη, όπου συμμετείχε και ο Ελληνας εισαγγελέας, ενώ τότε είχαν συλληφθεί ένας Αλβανός και ένας Σλοβένος.

Τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές που κατασχέθηκαν την περασμένη Παρασκευή, θα μεταφερθούν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου υπάρχει δυνατότητα ακόμα και ανάκτησης δεδομένων που έχουν διαγραφεί.

Συλλήψεις δεν έχουν γίνει ακόμη. Η έρευνα θα συνεχιστεί, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις από τον Εισαγγελέα. Το πιθανότερο είναι ότι θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, όταν φτάσει η υπόθεση στον ανακριτή.

Από άρθρο της Μαίρης Μπενέα – ieidiseis.gr