Συμβιβασμός στο ισόπαλο 1-1 στο ντέρμπι Ανόρθωσης – ΑΠΟΕΛ. Ενταση στην ανάπαυλα (στιγμιότυπα)

Σε ένα παιγνίδι με απίστευτη ένταση στην ανάπαυλα που στοίχισε την κόκκινη στους δύο προπονητές, Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ έμειναν στο 1-1. Ανοιξε το σκορ το ΑΠΟΕΛ με Κβιλιτάια από τα 11 βήματα, ισοφάρισε ο Φερέιρα στη λήξη του ημιχρόνου, με την Ανόρθωση να χάνει τεράστιες ευκαιρίες στην επανάληψη για να κερδίσει.

Ο Μπέλετς αιφνιδιάστηκε στο τέρμα της Ανόρθωσης αλλά στην επανάληψη είχε τεράστιες αποκρούσεις κρατώντας το 1-1.

Πολύ καλύτερη η ομάδα της Αμμοχώστου στο δεύτερο ημίχρονο με το ΑΠΟΕΛ για ακόμα μία φορά στην επανάληψη να χάνεται από το γήπεδο.

Λίγες φάσεις είχε το πρώτο μέρος, όμως όλες ήταν μία και μία, αφού είχε δύο γκολ, ένα ακυρωθέν γκολ κι ένα δοκάρι.

Στο 20’ το ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Γουαρίς μετά από γύρισμα του Ντονγκαλά. Ο Κβιλιτάια ανέλαβε την εκτέλεσή του κι έκανε το 1-0 για τους «γαλαζοκίτρινους» ένα λεπτό αργότερα.

Η Ανόρθωση προσπάθησε ν’ αντιδράσει και στο 31’ σκόραρε με το Φερέιρα, ο οποίος όμως υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 40’ ο ίδιος παίκτης είδε το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι του Μπέλετς.

Τελικά, η γηπεδούχος κατάφερε να ισοφαρίσει στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ωραία ενέργεια από τον Γουαρίς, με την μπάλα να φτάνει στο τέλος στον Φερέιρα, που αυτή τη φορά ήταν πιο εύστοχος και με σουτ έκανε το 1-1.

Στην επανάληψη και μέχρι το 70’ το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με το ΑΠΟΕΛ να έχει μία καλή στιγμή στο 57’, όταν ο Μιχαήλ σταμάτησε την κεφαλιά του Κβιλιτάια.

Στη συνέχεια, όμως, η ομάδα της Αμμοχώστου… ανέβασε ρυθμό και πίεσε για ένα δεύτερο γκολ.

Στο 74’ ο Μπέλετς απέκρουσε το σουτ του Γκερέρο, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σλοβένος σταμάτησε και την κεφαλιά του Φερέιρα.

Στο 83’, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να έχουν μία καλή στιγμή, όταν ο Μιχαήλ με διπλή προσπάθεια σταμάτησε το σουτ του Εφραίμ.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Ανόρθωση πίεσε για το γκολ που θα της χάριζε τη νίκη, όμως ο Μπέλετς δήλωσε παρών και κράτησε το «Χ», αποκρούοντας την κεφαλιά του Κατέλ στο 90+4’ κι ενώ δύο λεπτά νωρίτερα είχε επίσης μία καλή στιγμή, όταν το σουτ του Τεχέρα… έφυγε μόλις έξω.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μιχαήλ, Γουαγκέ, Γκαρθία, Κάργας, Τεχέρα, Καστέλ, Γκερέρο, Φερέιρα (86’ Παρούτης), Τιουνέ (86’ Ιωάννου), Φερέρ, Γουαρίς (65’ Τσίκο).

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Ζέφτε, Βιγιαφάνιες (61’ Κρέσπο), Κβιλιτάια (71’ Εφραίμ), Σούσιτς, Μαρκίνιος (71’ Φετφατζίδης), Σαρφό, Κοσταντίνοφ, Ντονγκαλά (46’ Γουΐλσον).

Τα στιγμιότυπα του αγώνα: