Συνάντηση με παλιές δόξες του Κυπριακού ποδοσφαίρου

Ένα από τα καλά του ποδοσφαίρου είναι η ανθρώπινες σχέσεις και οι φιλίες που δημιουργούνται.

Πριν από 2 χρόνια περίπου στον αγώνα που έγινε στις 6/12/20 στο Τάσος Μάρκου μεταξύ ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ-ΑΠΟΛΛΩΝ είχα την χαρά και την τιμή να γνωρίσω 2 παλιές δόξες του Κυπριακού ποδοσφαίρου της ομάδας του Παραλιμνίου. Τον κέρβερο τερματοφύλακα Δήμο Κωνσταντίνου και τον εξαίρετο αμυντικό Ζουβάνη Ζουβάνη. Από τότε διατηρούμε μια φιλική επαφή και τα λέμε κυρίως για τα ποδοσφαιρικά.

Ο φίλος Δήμος το 1963 σε ηλικία 16 ετών έπαιξε για πρώτη φορά στην Α’ ομάδα της ΕΝΩΣΗΣ. Υπήρξε ο αρχηγός της μεγάλης ομάδας της περιόδου 1973-1977 με καλύτερες στιγμές την κατάληψη της 2ης θέσης την περίοδο 1974-1975, τους δύο τελικούς (1974 και 1975) και τις τρεις συμμετοχές στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο φίλος Ζουβάνης  έχει ιδιαίτερες αναμνήσεις από το Τσίρειο αφού την περίοδο 1976-77 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα και έκανε ντεμπούτο το 1977 σε παιχνίδι κυπέλλου εκτός έδρας στο Τσίρειο με την ΑΕΛ,  έπαιξε  στην ομάδα του Παραλιμνίου από το 1977 μέχρι το 1988. Ο πρώτος τελικός που έπαιξε είχε και πάλι τη σφραγίδα του Τσιρείου αφού το 1981,αντιμετώπισε εναντίον την Ομόνοια. Για την ιστορία ο τελικός στο Τσίρειο έληξε ισόπαλος 1-1 και έγινε επαναληπτικός όπου η  Ομόνοια κέρδισε 3-0.

Οι 2 φίλοι παρακολούθησαν τον αγώνα της ΕΝΩΣΗΣ κόντρα στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος, με φιλοφρονητική πρόσκληση από τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ ως ένδειξη εκτίμησης της προσφοράς τους στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Λίγο πριν τον αγώνα τα είπαμε και από κοντά με ένα καφέ. Το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό, όμως η απόδοση της ομάδας του Παραλιμνίου ήταν θετικότατη, κάτι που εξαργύρωσε την 2η αγωνιστική με νίκη στο ίδιο γήπεδο κόντρα στην ΑΕΛ. Όμως απροσδόκητα θα έλεγε κανείς έχασε χθες από την Δόξα στο Τάσος Μάρκου. Γενικά όπως και οι ίδιοι οι παλαίμαχοι φίλοι ποδοσφαιριστές πιστεύουν ότι η ομάδα θα έχει πολύ καλή παρουσία και θα κρατηθεί στην μεγάλη κατηγορία.

Ραντεβού στο Παραλίμνι αγαπημένοι μου φίλοι.