Συνεχίζει να είναι ωραία και Ευρωπαία η ΑΕΚ. Νίκησε και έθεσε βάσεις πρόκρισης

Προβάδισμα στην υπόθεση πρόκρισης για τους ομίλους του Europa League έκανε ψες η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε (1-2) της  Dnipro  Ουκρανίας  σε ουδέτερη έδρα στο Kosice  Σλοβακίας και πλέον είναι ορθάνοικτες οι πύλες στη 2η τη τάξη διοργάνωση της UEFA

Η ομάδα του José Luis Oltra είχε μια σοβαρή Ευρωπαϊκή  παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, ελέγχοντας πλήρως το παιχνίδι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του, θέτοντας γερές βάσεις πρόκρισης από το πρώτο ημίχρονο όταν και πέτυχε και τα δύο γκολ της με τον Altman Omri  στο 16′ λεπτό  και του Milicevic Hrvoje στο 29′ λεπτό.

Μετά το ημίχρονο  δεν επηρεάστηκε από την άνοδο των Ουκρανών, έχασε και άλλες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, ωστόσο ήρθε το 1-2  στο φινάλε με τον Svatok Oleksandr  στο 90′ λεπτό που μπορεί να αφήνει «γλυκόπικρη» γεύση, όμως ξεκάθαρα η ομάδα της Λάρνακας αδικείται από το τελικό σκορ.

Οι Λαρνακείς γενικά πείθουν με τις εμφανίσεις τους ότι διαθέτουν ένα έτοιμο και δουλεμένο σύνολο κάτι που απέδειξαν με τις εμφανίσεις τους στην Ευρώπη (5 αγώνες αήττητοι) και φυσιολογικά  έχουν τον πρώτο και σημαντικό λόγο για να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση,. Στον επαναληπτικό μέσα στην κατάμεστη ‘’ΑΕΚ Arena’’ έχουν μια πρώτης τάξεως  ευκαιρία να πετύχουν την πολυπόθητη πρόκριση.

Η ρεβάνς στην «AEK Arena» είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη (25/8, 19:00) και θυμίζουμε ότι δεν υφίσταται πλέον ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, όπως και ότι η ΑΕΚ έχει ήδη εξασφαλισμένους τους ομίλους του Conference League σε περίπτωση αποκλεισμού.