Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η ΑΕΚ στην Ευρώπη. Εξήλθε ισόπαλη 1-1 με την Rennais στη Γαλλία

Συνεχίζει να είναι ωραία και Ευρωπαία η ΑΕΚ. Όπως είχαμε γράψει χθες οι Λαρνακείς που ήταν ήδη προκριμένοι στα knock-out του Conference League θα αντιμετώπιζαν  τον αγώνα κόντρα στην Rennais χωρίς άγχος, με στόχο το βαθμολογικό κέρδος που θα ανέβαζε τον συντελεστή της ομάδας στο Ranking της UEFA αλλά και για να βάλει λεφτά στο ταμείο αφού η νίκη δίνει €630.000 και η ισοπαλία €210.000.

Αυτό ακριβώς έκανε η ΑΕΚ αφού κατέβηκε στον αγώνα χωρίς άγχος πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 17’ λεπτό με τον Abline Matthis εκμεταλλευόμενος ένα αμυντικό λάθος.

Η Γαλλική ομάδα συνέχισε να πιέζει για να βρει και άλλο τέρμα, με την ΑΕΚ να κρατά και να αντέχει στην πίεση.  Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, οι Λαρνακείς κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, δημιούργησαν κάποιες προϋποθέσεις, αλλά δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Το Β’ ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το Α’ με την ΑΕΚ να είναι καλύτερη και τη Rennes να δυσκολεύεται να αναπτυχθεί, αντιμετωπίζοντας παράλληλα και μεσοεπιθετικά προβλήματα. Όπως κυλούσε ο αγώνας έδειχνε ότι η ομάδα που θα μπορούσε να σκοράρει θα ήταν η Κυπριακή ομάδα, κάτι που τελικά κατάφερε στο 76’ λεπτό με τον  Lopes Rafael, 2 μόλις λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα.

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι «Κιτρινοπράσινοι» έκαναν καλή διαχείριση του αγώνα και πήραν τον βαθμό που δίνει πόντους στο UEFA Ranking αλλά παράλληλα ακόμα €210.000 στο ταμείο της ομάδας.

Πλέον η ΑΕΚ αναμένει αντίπαλο στην κλήρωση που θα γίνει στις 7 Νοεμβρίου. Οι αναμετρήσεις της  φάσης knock out του Conference League θα πραγματοποιηθούν στις 16 και οι επαναληπτικοί στις 23 Φεβρουαρίου το 2023.