Provoli Sports - Κώστας Μανωλάς

Τέλος ο Μανωλάς από την Νάπολι; Τι σκέφτεται άραγε ο Σπαλέτι;

Ετσι όπως ήρθαν τα αποτελέσματα μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι Παρτενοπέι είχαν την ευκαιρία να πατήσουν μόνοι στην κορυφή. Και δεν την άφησαν να πάει χαμένη. Η ομάδα του Σπαλέτι διέλυσε με 4-0 την Ουντινέζε εκτός έδρας με εκπληκτική εμφάνιση και είναι 1η. Για την ακρίβεια, είναι στην κορυφή, μόνη της, για πρώτη φορά έπειτα από 1297 μέρες! Η τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν στις 2 Μαρτίου 2018, αφού την επόμενη μέρα η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι έπεφτε στη 2η θέση. Και μπορεί να είναι απίστευτα νωρίς ακόμη, αλλά το βαθμολογικό προβάδισμα βοηθάει ψυχολογικά τους Παρτενοπέι.

Αυτούς, στους οποίους δεν έχει και το πιο… λαμπρό μέλλον ένας Έλληνας παίκτης. Ο Σπαλέτι άφησε τον Μανωλά έξω από την 11άδα της Νάπολι στο Ούντινε και οι Ιταλοί το σχολιάζουν σήμερα. Οπως, για παράδειγμα, η La Repubblica, η οποία γράφει ότι ο Ελληνας αμυντικός είναι «αποκλεισμένος». Σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα, ο προπονητής εκνευρίστηκε απίστευτα με τον Μανωλά στο Νάπολι – Γιουβέντους. Βασικά απογοητεύτηκε με το λάθος του Ελληνα αμυντικού στο γκολ του Μοράτα. Ενα λάθος που ήρθε ως συνέχεια της επιθυμίας του να αποχωρήσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Γκολ σε 30 συνεχόμενα παιχνίδια της Serie A

Ετσι, ο Σπαλέτι τον άφησε εκτός 11άδας κόντρα στην Ουντινέζε, επιλέγοντας δίπλα στον Κουλιμπαλί τον Ραχμάνι. Ο οποίος, μάλιστα, σκόραρε! Γεγονός που του δίνει κι άλλους πόντους, με τους Ιταλούς να τονίζουν ότι η περίοδος δεν είναι καλή για τον Μανωλά… Και αφού αναφερθήκαμε στο γκολ του Ραχμάνι, θα πρέπει να υπογραμμιστεί και μια μεγάλη επίδοση της Νάπολι: Στον αγώνα με την Ουντινέζε συμπλήρωσε 30 συνεχόμενα παιχνίδια στη Serie A στα οποία σκοράρει! Επίδοση σημαντική ασφαλώς, αφού είναι μόλις η 3η ομάδα στα χρονικά που καταφέρνει κάτι τέτοιο, μετά τις Γιουβέντους και Μίλαν.