Τεράστια εκτός έδρας νίκη για τους Blaugrana στο Κίεβο.

Χάρη σε γκολ του Φατί η Μπαρτσελόνα διπλασίασε τις νίκες της κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου (0-1) και πέρασε στη δεύτερη θέση του ομίλου στον οποίο προηγείται η Μπάγερν που διέλυσε με 5-2 την Μπενφίκα και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα την έβαζε σε τροχιά πρόκρισης πήγε στο Κίεβο η Μπαρτσελόνα και κατάφερε να φύγει με το διπλό (0-1) απέναντι στην Ντιναμό χάρη σε γκολ του Ανσού Φατί. Στο άλλο ματς του ομίλου η Μπάγερν επικράτησε εύκολα με 5-2 της Μπενφίκα, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει χατ τρικ, και προκρίθηκε από τώρα στους «16» του Champions League.

Στο «Ολιμπίνσκι» η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη αλλά ο Ντεπάι μόλις στο 4′ δεν κατάφερε να σκοράρει και στη συνέχεια η Ντιναμό είχε δύο καλές στιγμές με τους Πένα και Σαπαρένκο να μην μπορούν να νικήσουν τον Τερ Στέγκεν. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα πίεσε αν και οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, με το σουτ του Καραβάεφ στο 58΄να φεύγει έξω.

Οι Καταλανοί τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια αν και έφταναν σχετικά εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και στο 70′ κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Ο Μινγκέθα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε σε έναν αμυντικό και στρώθηκε στον Φατί που με τρομερό βολέ στην κίνηση σκόραρε για το 0-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αφού στο 82′ ο Τερ Στέγκεν κράτησε το μηδέν σε σουτ του Τσιγκάνκοφ από καλή θέση.

Ντιναμό Κιέβου: Μπούστσαν, Σίντορτσουκ, Σιρότα, Κεντζιορά (77’Τίμτσικ), Ζαμπάρνι, Καραβάεβ, Χαρμάς (71’Βιτίνιο), Μπουγιαλσκί, Τσιχανκόβ, Σαπαρένκο, Ντε Πένα (77’Βέρμπιτς)

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα, Έρικ Γκαρσία, Λενγκλέ (79’Αραούχο), Άλμπα, Μπούσκετς, Φ.Ντε Γιονγκ, Νίκο Γκονζάλες, Φάτι (87’Μπαλντέ), Γκάβι (65’Ντεμπελέ), Ντεπάι