Τεράστια Ευρωπαϊκή νίκη του Παναθηναϊκού. Παλικάρια οι ποδοσφαιριστές του “Στρατηγού” Ivan Jovanovic

Τεράστια Ευρωπαϊκή νίκη για τον Παναθηναϊκό με 2-0 κόντρα στην Villarreal και μπήκε με το δεξί στον πρώτο του  αγώνα για τους ομίλους του Europa League.

Σε μια φανταστική ατμόσφαιρα που  δημιούργησαν οι 60000+ ένθερμοι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, τα παλληκάρια του Ivan Jovanovic ο οποίος για ακόμα μια φορά απέδειξε ότι είναι “γάτα” στο να διαχειρίζεται Ευρωπαϊκούς αγώνες, επέδειξαν μία εξαιρετικη αγωνιστική συμπεριφορά και με πάθος πέτυχαν μιας τεράστιας σημασίας νίκη. Κύρια χαρακτηριστικα της μεγαλειώδους εμφάνισης η σοβαρότητα και η ηρεμία.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στον αγώνα ήταν εξαιρετικά δημιουργικοί στο επιθετικό κομμάτι επιζητώντας το γκολ και παράλληλα οι ποδοσφαιριστές του “Τριφυλλιού” έκλεισαν τους χώρους μπροστά από την εστία του Brignoli.

Η υπεροχή του Παναθηναϊκού καρποφόρησε στο 39′ λεπτό με εξαιρετικό πλασέ του Φώτη Ιωαννίδη εντός περιοχής πετυχαίνοντας το 1-0 εν μέσω εξαλλων πανηγυρισμών από τους εκστασιασμένους οπαδούς των “Πρασίνων” και η νύχτα έγινε μέρα με τους πυρσούς που άναψαν στα δύο πέταλα.

Το 1-0 ήταν και το σκορ του Α’ ημιχρόνου.

Στο Β’ ημίχρονο η Villarreal μη έχοντας άλλη επιλογή προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Brignoli όμως οι ποδοσφαιριστές του “Τριφυλλιού” δεν επέτρεπαν κινδύνους.

Παράλληλα δε έβρισκαν πιο ανοικτούς χώρους και προσπαθούσαν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ.

Οι προσπάθειες των παικτών του Παναθηναϊκού έφεραν καρπούς στο 78′ λεπτό με τον Andraz Sporar που μπήκε ως αλλαγή στο 68′ λεπτό πέτυχε με ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ μετά από ατομική ενέργεια εντός περιοχής το 2-0 και πλέον όλοι τρελάθηκαν τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Πλέον άρχισε ένα ξέφρενο γλέντι στις κερκίδες αφού η νίκη πλησίαζε όλο και πιο κοντά με τον χρόνο να εξαντλείται. Μια νίκη σε ομίλους που περίμεναν οι οπαδοί αλλά και  όλοι στο οικοδόμημα του Παναθηναϊκού από το 2012.

Ο χρόνος κυλούσε υπέρ του “Τριφυλλιού” και δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος που βρήκε τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει μια τεράστια Ευρωπαϊκή νίκη. Τα συνθήματα δονουσαν την ατμόσφαιρα και τα πανηγύρια συνέχισαν και εκτός γηπέδου.